كيكة النايتي
المقادير :
3بيضات
كوب ونصف دقيق
كوب سكر بودر
نصف كوب زيت
نصف كوب لبن
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة صغيرة فانيليا
2ملعقة كبيرة قشطة
للحشو :
كوب فراولة قطع
نصف كوب سكر
كيس جيلي فرواولة
عصير نص ليمونة
الطريقة :
1- في العجان او الخلاط او بالمضرب اخفق البيض والفانيليا خفق جيد وانزل السكر واخفقهم مع بعض انزل اللبن والزيت والقشطة واخفقهم كويس جدا .
2- اجيب الدقيق ويكون منخول واخلط البيكينج بودر ورشة ملح واقلبهم وانخلهم علي المكونات السائلة واخفقهم لو بالخلاط هنزلهم علي السائل في طبق واقلبهم كويس جدا .
3- اجيب صنية مستطيلة وعليها ورقة زبدة او مدهونة ومبطنة بدقيق والافضل تكون الومنيوم وانزل الخليط وافرده وادخلة فرن سخن علي درجة حرارة 170 علي الرف الوسطاني لمده ربع ساعة واختبرها من النص لو طلعت الخلة نظيفة يبقا تمام لو فيها عجين اسبها دقايق .
4- علي النار انزل الفرولة والسكر واول متنزل ميتها انزل الجيلي وعصرة اللمونة واقلبها بسيط وتغلي اطفي واتركة يهدء والكيكة هدت ابتدي اشتغل فيهم .
5- اقوم بتقسيم الكيكة الي جزءين بالطول وادهن النص الاول بصوص الفراولة وممكن تستخدمي معاها كريم شانتي وانزل عليها الجزء التاني واجيب كيس حلواني وابدء انزل فيه الصوص وازين بسة القطع وبسكينة حامية اقطه الكيكة الي قطع حسب الحجم بس الاهم انك تشيلي الجوانب عشان تكون متساوية وقدميها باف هنا .
المقادير :
3بيضات
كوب ونصف دقيق
كوب سكر بودر
نصف كوب زيت
نصف كوب لبن
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة صغيرة فانيليا
2ملعقة كبيرة قشطة
للحشو :
كوب فراولة قطع
نصف كوب سكر
كيس جيلي فرواولة
عصير نص ليمونة
الطريقة :
1- في العجان او الخلاط او بالمضرب اخفق البيض والفانيليا خفق جيد وانزل السكر واخفقهم مع بعض انزل اللبن والزيت والقشطة واخفقهم كويس جدا .
2- اجيب الدقيق ويكون منخول واخلط البيكينج بودر ورشة ملح واقلبهم وانخلهم علي المكونات السائلة واخفقهم لو بالخلاط هنزلهم علي السائل في طبق واقلبهم كويس جدا .
3- اجيب صنية مستطيلة وعليها ورقة زبدة او مدهونة ومبطنة بدقيق والافضل تكون الومنيوم وانزل الخليط وافرده وادخلة فرن سخن علي درجة حرارة 170 علي الرف الوسطاني لمده ربع ساعة واختبرها من النص لو طلعت الخلة نظيفة يبقا تمام لو فيها عجين اسبها دقايق .
4- علي النار انزل الفرولة والسكر واول متنزل ميتها انزل الجيلي وعصرة اللمونة واقلبها بسيط وتغلي اطفي واتركة يهدء والكيكة هدت ابتدي اشتغل فيهم .
5- اقوم بتقسيم الكيكة الي جزءين بالطول وادهن النص الاول بصوص الفراولة وممكن تستخدمي معاها كريم شانتي وانزل عليها الجزء التاني واجيب كيس حلواني وابدء انزل فيه الصوص وازين بسة القطع وبسكينة حامية اقطه الكيكة الي قطع حسب الحجم بس الاهم انك تشيلي الجوانب عشان تكون متساوية وقدميها باف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق