عجه الخضار
المقادير :
6بيض
5ملعقة كبيرة دقيق
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
نصف كوب شيدر مبشور او رومي
ربع كوب لبن
نصف كوب بصل مكعبات
نصف كوب فلفل رومي مكعبات
1بطاطس مبشورة
2ملعقة كبيرة زيتون اسود شرائح
2طماطم مكعبات
3ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
ملعقة كبيرة خل
ملعقة كبيرة سمنة او زبده
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- في طاسة انزل الزبدة وانزل البصل واشوحة تشويحة يدبل بس وانزل البطاطس واقلبها مع البصل لغاية ملونها يتغيرتكون زي المستوية انزل الفلفل والطماطم وادبلهم واسبهم يبرد خالص .
2- في بولة انزل البيض وملح وفلفل وخل وخلي بالك من الملح عشان الجبن واضربه بالمضرب اليدوي وانزل اللبن واقلب وانزل الجبن والزيتون والبيكينج بودر والدقيق والبقدونس واقلبهم كلهم .
3- انزل عليهم خليط البصل والمكونات التانية بعد مبردم واقلبهم وادهن قالب وابطنة دقيق او بقسماط وانزلهم وادخليهم فرن سخن علي الرف الوسطاني علي درجة حرارة 180 درجة لمده 1/3 ساعة او لغاية متلاقي الوش اخد لون واطلعها اقدمها .
المقادير :
6بيض
5ملعقة كبيرة دقيق
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
نصف كوب شيدر مبشور او رومي
ربع كوب لبن
نصف كوب بصل مكعبات
نصف كوب فلفل رومي مكعبات
1بطاطس مبشورة
2ملعقة كبيرة زيتون اسود شرائح
2طماطم مكعبات
3ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
ملعقة كبيرة خل
ملعقة كبيرة سمنة او زبده
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- في طاسة انزل الزبدة وانزل البصل واشوحة تشويحة يدبل بس وانزل البطاطس واقلبها مع البصل لغاية ملونها يتغيرتكون زي المستوية انزل الفلفل والطماطم وادبلهم واسبهم يبرد خالص .
2- في بولة انزل البيض وملح وفلفل وخل وخلي بالك من الملح عشان الجبن واضربه بالمضرب اليدوي وانزل اللبن واقلب وانزل الجبن والزيتون والبيكينج بودر والدقيق والبقدونس واقلبهم كلهم .
3- انزل عليهم خليط البصل والمكونات التانية بعد مبردم واقلبهم وادهن قالب وابطنة دقيق او بقسماط وانزلهم وادخليهم فرن سخن علي الرف الوسطاني علي درجة حرارة 180 درجة لمده 1/3 ساعة او لغاية متلاقي الوش اخد لون واطلعها اقدمها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق