--> عجة بالخضار - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الخضار / العزومه / اومليت الخضار / عجة / فاطمه ابو حاتى

عجة بالخضار

عجه الخضار
طريقة عمل العجة بالخضار

المقادير :
6بيض
5ملعقة كبيرة دقيق
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
نصف كوب شيدر مبشور او رومي
ربع كوب لبن
نصف كوب بصل مكعبات
نصف كوب فلفل رومي مكعبات
1بطاطس مبشورة
2ملعقة كبيرة زيتون اسود شرائح
2طماطم مكعبات
3ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
ملعقة كبيرة خل
ملعقة كبيرة سمنة او زبده
ملح
فلفل اسود

الطريقة :
1- في طاسة انزل الزبدة وانزل البصل واشوحة تشويحة يدبل بس وانزل البطاطس واقلبها مع البصل لغاية ملونها يتغيرتكون زي المستوية انزل الفلفل والطماطم وادبلهم واسبهم يبرد خالص .
2- في بولة انزل البيض وملح وفلفل وخل وخلي بالك من الملح عشان الجبن واضربه بالمضرب اليدوي وانزل اللبن واقلب وانزل الجبن والزيتون والبيكينج بودر والدقيق والبقدونس واقلبهم كلهم .
3- انزل عليهم خليط البصل والمكونات التانية بعد مبردم واقلبهم وادهن قالب  وابطنة دقيق او بقسماط وانزلهم وادخليهم فرن سخن علي الرف الوسطاني علي درجة حرارة 180 درجة  لمده 1/3 ساعة او لغاية متلاقي الوش اخد لون واطلعها اقدمها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top