--> الفطير الشرقي (البيتزا الشرقي) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المخبوزات / شرقي / فاطمه ابو حاتي / فطير

الفطير الشرقي (البيتزا الشرقي)

فطير شرقي

المقادير :
4كوب دقيق
ملعقة صغيرة ملح
نصف ملعقة صغيرة سكر
ماء دافيء للعجن
للحشو والوجة:
الحشوالموجود
ميكس جبن
زيتون اسود
طماطم
بيضة 
2ملعقة كبيرة لبن
فلفل اسود

الطريقة :
1- في البولة انزل الدقيق وملح وسكر واقلبهم وانزل المية وحده وحده لغاية متتكون عجينة طرية جدا وافضل اعجن فيها لغاية متصبح عجينة ناعمة جدا .
2- اقسم العجين كرات زي البرتقانة البلدي او حسب مقاس رخمتك لو كبيرة ممكن تكبري الكورة وادهنيها زيت وحطيهم في صنية او طبق وغطيهم وسبيهم ساعة .
3- بعد ساعة اخد اول واحده وادهن الرخامة زيت وابدء افرد وحولي تفردي بالنشابة وسبيها 3دقايق وابدئي افردي بايدك لغاية متبقا رقيقة جدا ومن الجنبين اتني .
4- احاول افرد علي اول الجنبين من النص عشان تستحمل الحشو افردية كويس ونزلي مكعبات طماطم وفلفل وزيتون اسود والجبن والحشو ده طبعا حسب زوقك خطي لحمة مفرومة شاورما فراخ او لحمة او سجق او كبده او جبن وممكن بيض ني  بس حسب رغبتك الاساسي الجبن والفلفل والطماطم والزيتون .
5- اتني عليها من الجنبين وحطيها علي جنب افردي واحده تانية بنفس الطريقة ودخلي دي في النص واتني عليها وادهني صنية ونزلي فيها الفطيرة وعلي الوش نزلي الفلفل الشرائح والطماطم شرائح وممكن بصل لو حبة وزيتون وشوية من الحشو والجبن واخلط بيضة مع لبن ورشة فلفل وادهن بيها الوش اوزعها كده بس وادخلها فرن سخن علي 220 علي الرف السفلي من الفرن تتحمر من تحت اطلعها  تحت الشواية تاخد لون حلو وقدميها والف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top