--> مكرونة بالسجق - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home بالسجق / طواجن / فاطمه ابو حاتي / مكورنة

مكرونة بالسجق

مكرونة بالسجق

المقادير :
مكرونة مرمرية مسلوقة
نصف كيلو سجق بلدي شرائح
2بصل جوانح
2فلفل الوان جوانح
نصف كيلو جبنة مونزاريلا وشيدر مبشورة
ملح
فلفل اسود
زبدة
زيت
للبشاميل :
4ملعقة كبيرة زبدة
4ملعقة كبيرة دقيق
كيلو لبن
2ملعقة كبيرة جبنة كريمي
مكعب مرق

الطريقة :
1- طاسة سخنة هنزل الزبدة والزيت يسخنم كويس انزل السجق واقلبة كويس علي النار لغاية ميدخل في السوا انزل البصل والفلفل الالوان وملح وفلفل اسودواقلبهم مع بعض لغاية ميستوي.
2- في حلة علي النار انزل الزبدة تسيح انزل الدقيق واقلبة اول ميبيض انزل شوببية من اللبن واقلب افك الدقيق كويس مع اللبن وانزل باقي اللبن واقلب كويس لغاية مالقوام يتقل انزل ملح وفلفل ومرقة دجاج لو بتستخدميها .
3- وانزل الجبنة الكريمي واقلبة لغاية ميغلي واطفي علية ولازم التقليب المستمر انزل السجق علي المكرونة وجزء من الجبن واقلبهم مع بعض .
4- اجيب الطواجن وانزل جزء من الخليط وانزل البشاميل واضع الجبنة علي الوش وادخلها فرن سخن علي درجة حرارة 200علي الرف الوسطاني ياخد لون حلو من الوش .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top