--> البسبوسة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البسبوسه / الحلويات / فاطمه ابو حاتى

البسبوسة

البسبوسة 
البسبوسة فاطمه ابو حاتى

المقادير :
كوب ونصف دقيق سميد
نصف كوب لبن دافيء 
نصف كوب سمنة علي زيت دافيء 
ربع كوب سكر 
2ملعقة كبيرة جوز هند 
2ملعقة كبيرة لبن بودر 
ملعقة كبيرة عسل 
نصف ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
رشة ملح
للسيرب :
كوب ماء 
كوب سكر 
ملعقة كبيرة سمنة 

شاهد ايضا : طريقة عمل بسبوسة المحلات بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتى

الطريقة :
1- في بولة انزل السميد والبيكينج بودر واللبن البودر والملح والسكر وجوز الهند واقلب كل المكونات مع بعض .
2- انزل السمنة علي زيت وابس الدقيق كويس لازم يتشرب الدقيق كل السمنة بالزيت وانزل علي اللبن العسل واقلبهم مع بعض وانزلهم علي الخليط تقليبة بسيطة جدا لان العجن فيها بيبوظها .
3- في صنية مقاس 26 ادهنها سمنة او طحينة وانزل الخليط وافردة وادخلة فرن سخن علي درجة حرارة 200 علي الرف الوسطاني تاخد لون حلو من تحت وفوق واخرجها واكون مجهزة السيرب ويكون سخن والبسبوسة سخنة انزلة عليها واغطيها نص ساعة .
4- لو الفرن يتاعك بيحمر من تحت بس اطفي تحت وابعدي البسبوسة عن الشواية وافتحي الشواية عشان تاخد لون من فوق وتكوني ملحظاها .
5- لعمل السيرب حطي السكر يتكرمل وهزي الطاسة او الحلة عشان كل السكر ياخد اللون الدهبي ونزلي المية يفكم مع بعض ويغليم نزلي السمنة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top