--> مخلل اللفت - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المخللات / فاطمه ابو حاتي / لفت / مخلل

مخلل اللفت

مخلل لفت

المقادير :
كيلو وربع لفت
3كوب ماء
3ملعقة صغيرة ملح
ربع حبة بنجر
2ملعقة كبيرة ملح
ملعقة كبيرة خل 

شاهد ايضا : طريقة عمل مخلل الخيار السريع من الشيف فاطمه ابو حاتى

الطريقة :
1- انضف اللفت من الاقماع واغسلة كويس جدا ولو مش نضيف اوي ممكن انقعة قبل مغسلة .
2- خلاص نضفناه وغسلناه ابدء اقطعة اصابع بقطاعة او بالسكينة حسب المتوفر وابدء انزلة المعلقتين الملح الكبار واقلبهم مع بعض واغطية واسيبة ليلة كاملة .
3- تاني يو اغسلة كويس من الملح والمية اللي نزلت منة واجيب المية بتاعتي والمية دي تكون مغلية وسبتها تبرد وانزل فيها الملح والبنجر والخل واقلبهم كويس جدا .
4- اجيب البرطمان ناشف ونضيف انزل اللفت وانزل علية المحلول الملحي تغطية المية وعلية ورقة لورا وقطع من البنجر واغطية بالبلاستيك فل واغطي بالغطا واسيبة من 4الي 5ايام وتبدئي تاكلي منة وتشربي المحلول الملحي  بالف هنا مفيد جدا للجسم .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top