كرات بيتزا
المقادير :
كيلو دقيق
6ملعقة كبيرة مايونيز
3علبة زبادي
3ملعقة كبيرة لبن بودر
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
رشة ملح
ماء دافيء للعجن
صوص البيتزا :
2ملعقة كبيرة صلصة
2ملعقة كبيرة كاتشب
لعقة صغيرة بصل بودر
ملعقة صغيرة ثوم بودر
ملعقة صغيرة زعتر
للحشو :
خليط مونزاريلا وشيدر
سوسيس شرائح
بسطرمة مقطعة صغير
فلفل الوان مكعبات
طاطم مخلية مكعبات
للوجة :
ملعقة كبيرة لبن
ملعقةصغيرة سكر
رشة نسكافية
2ملعقة كبيرة للعجن
الطريقة :
1- في بولة او في العجان انزل الدقيق والملح واللبن البودر والسكر والخميرة والبيكينج بودر واخلط المكونات الجافة مع بعض .
2- انزل الزبادي والمايونيز وابدء اعجن بالماء لغاية متكونلي عجينة طرية وافضل اعجن فيها مده 7دقايق لغاية متبقا ناعمة خالص وبتلزق بسيط .
3- اغطي العجينة واسبها تختمر في مكان دافيء ويتضاعف حجمها وابدء اقسمها كور واغطيها واسبها ترتاح 10دقايق .
4- اخد الكورة وافردها وانزل الصلصة والسوسيس والفلفل والطماطم واقفل عليها وابدء ارصهم في صنية بين كل واحده والتانية فراغ عشان لما تختمر وممكن احشي بنفس الطريقة مع البسطرمة وممكن تحشي اي حشوة حباها .
5- اخلط اللبن والنسكافية والسكر والمية واقلبهم وادهن الوش واسبها تختمر تاني وادخلها فرن سخن علي 200علي الارضية واول متاخد لون من تحت وتستوي اطلعها الرف الوطاني تاخد لون من فوق واقدمها والف هنا .
المقادير :
كيلو دقيق
6ملعقة كبيرة مايونيز
3علبة زبادي
3ملعقة كبيرة لبن بودر
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
رشة ملح
ماء دافيء للعجن
صوص البيتزا :
2ملعقة كبيرة صلصة
2ملعقة كبيرة كاتشب
لعقة صغيرة بصل بودر
ملعقة صغيرة ثوم بودر
ملعقة صغيرة زعتر
للحشو :
خليط مونزاريلا وشيدر
سوسيس شرائح
بسطرمة مقطعة صغير
فلفل الوان مكعبات
طاطم مخلية مكعبات
للوجة :
ملعقة كبيرة لبن
ملعقةصغيرة سكر
رشة نسكافية
2ملعقة كبيرة للعجن
الطريقة :
1- في بولة او في العجان انزل الدقيق والملح واللبن البودر والسكر والخميرة والبيكينج بودر واخلط المكونات الجافة مع بعض .
2- انزل الزبادي والمايونيز وابدء اعجن بالماء لغاية متكونلي عجينة طرية وافضل اعجن فيها مده 7دقايق لغاية متبقا ناعمة خالص وبتلزق بسيط .
3- اغطي العجينة واسبها تختمر في مكان دافيء ويتضاعف حجمها وابدء اقسمها كور واغطيها واسبها ترتاح 10دقايق .
4- اخد الكورة وافردها وانزل الصلصة والسوسيس والفلفل والطماطم واقفل عليها وابدء ارصهم في صنية بين كل واحده والتانية فراغ عشان لما تختمر وممكن احشي بنفس الطريقة مع البسطرمة وممكن تحشي اي حشوة حباها .
5- اخلط اللبن والنسكافية والسكر والمية واقلبهم وادهن الوش واسبها تختمر تاني وادخلها فرن سخن علي 200علي الارضية واول متاخد لون من تحت وتستوي اطلعها الرف الوطاني تاخد لون من فوق واقدمها والف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق