--> كرات البيتزا - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البيتزا / المعجنات / فاطمه ابو حاتي / كرات

كرات البيتزا

كرات بيتزا

المقادير :
كيلو دقيق 
6ملعقة كبيرة مايونيز 
3علبة زبادي 
3ملعقة كبيرة لبن بودر 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
ملعقة كبيرة سكر 
ملعقة كبيرة خميرة 
رشة ملح
ماء دافيء للعجن 
صوص البيتزا :
2ملعقة كبيرة صلصة 
2ملعقة كبيرة كاتشب 
لعقة صغيرة بصل بودر 
ملعقة صغيرة ثوم بودر 
ملعقة صغيرة زعتر 
للحشو :
خليط مونزاريلا وشيدر 
سوسيس شرائح
بسطرمة مقطعة صغير 
فلفل الوان مكعبات 
طاطم مخلية مكعبات 
للوجة :
ملعقة كبيرة لبن 
ملعقةصغيرة سكر
رشة نسكافية 
2ملعقة كبيرة للعجن 

الطريقة :
1- في بولة او في العجان انزل الدقيق والملح واللبن البودر والسكر والخميرة والبيكينج بودر واخلط المكونات الجافة مع بعض .
2- انزل الزبادي والمايونيز وابدء اعجن بالماء لغاية متكونلي عجينة طرية وافضل اعجن فيها مده 7دقايق لغاية متبقا ناعمة خالص وبتلزق بسيط .
3- اغطي العجينة واسبها تختمر في مكان دافيء ويتضاعف حجمها وابدء اقسمها كور واغطيها واسبها ترتاح 10دقايق .
4- اخد الكورة وافردها وانزل الصلصة والسوسيس والفلفل والطماطم واقفل عليها وابدء ارصهم في صنية بين كل واحده والتانية فراغ عشان لما تختمر وممكن احشي بنفس الطريقة مع البسطرمة وممكن تحشي اي حشوة حباها .
5- اخلط اللبن والنسكافية والسكر والمية واقلبهم وادهن الوش واسبها تختمر تاني وادخلها فرن سخن علي 200علي الارضية واول متاخد لون من تحت وتستوي اطلعها الرف الوطاني تاخد لون من فوق واقدمها والف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top