ملبن احمر
المقادير :
كوب ونصف سكر
2كوب ماء
نصف كوب نشا
رشة ماء ورد
ملعقة ونصف كبيرة جيلاتين بودر
لون طعام احمر
سوادني
للفرد :
نشا
سكر بودرة
الطريقة :
1- في حلة اضع الماء والسكر والجيلاتين والنشا وماء الورد وعلي النار وادوبهم مع بعض مع الاستمرار في التقليب حتي يصبح بلون شفاف .
2- انزل لون الطعام واقلبه والخليط سخن لغاية موصل لللون المناسب وانزل السوداني ولو حباها ساده مفيش مشكلة واقلبهم احضر طاجن بيريكس وافرشة بخليط النشا وبالسكر واحاول تكون متساوية لان الملبن بياخد شكل اللي تحتة ع قد مقدر ميكنش مكلكع.
3- انزل الخليط واحاول اسوية ووعلي الوش واسيبة يهدا وانزل علي الوش نفس الخليط واسيبة يبرد خالص ويتماسك واقطعة واقدمة وممكن نعمل الابيض باني منزلش اللون .
المقادير :
كوب ونصف سكر
2كوب ماء
نصف كوب نشا
رشة ماء ورد
ملعقة ونصف كبيرة جيلاتين بودر
لون طعام احمر
سوادني
للفرد :
نشا
سكر بودرة
الطريقة :
1- في حلة اضع الماء والسكر والجيلاتين والنشا وماء الورد وعلي النار وادوبهم مع بعض مع الاستمرار في التقليب حتي يصبح بلون شفاف .
2- انزل لون الطعام واقلبه والخليط سخن لغاية موصل لللون المناسب وانزل السوداني ولو حباها ساده مفيش مشكلة واقلبهم احضر طاجن بيريكس وافرشة بخليط النشا وبالسكر واحاول تكون متساوية لان الملبن بياخد شكل اللي تحتة ع قد مقدر ميكنش مكلكع.
3- انزل الخليط واحاول اسوية ووعلي الوش واسيبة يهدا وانزل علي الوش نفس الخليط واسيبة يبرد خالص ويتماسك واقطعة واقدمة وممكن نعمل الابيض باني منزلش اللون .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق