ارز بالخلطه
المقادير :
3كوب ارز بسمتي
3ملعقة كبيرة سكر
2ملعقة كبيرة مية
3ملعقة صغيرة من العسل الاسود
6اكواب شوربة ساخنة
ملح
فلفل اسود
ملعقة صغيرة قرفة
كبدة
مكسرات
زبيب
سمنة
زيت
شاهد ايضا : طريقة عمل الارز بالبطاطس بطريقة روعه
الطريقة :
1- في الحلة انزل السكر والمية واسبهم يتكرملم واهز كل شوية لغاية مالسكر كلة ياخد اللون البني وانزل الشوربة واقلبهم واظبط الملح وانزل فلفل الاسود والقرفة وشوية من الزيت واقلبهم لو الشوربة مش دسمنة نزلي معاهم قطعة سمنة .
2- اسيب الشوربة تغلي وانزل الرز واقلبه وطبعا الرز منقوع ربع ساعة ومتصفي كويس واغطية لغاية ميغلي ويتشرب كويس واغطي لغاية ميقرب يستوي اوزع علي الوش الزبيب واغطية واسيبة يستوي علي البخار .
3- في طاسة انزل شوية من الزيت ويسخنم كويس وانزل الكبدة تاخد لون من تحت اقلبها تاخد لون من باقي الجوانب واتبلها ملح وفلفل وقرفة واقلبها لغاية متستوي .
4- في طاسة تانية والافضل تكون فاتحة وانزل معلقة سمنة وعليها المكسرات المتوفرة واحمرها لغاية متاخد لون دهبي بسيط واقدمها مع الرز والكبد والف هنا .
المقادير :
3كوب ارز بسمتي
3ملعقة كبيرة سكر
2ملعقة كبيرة مية
3ملعقة صغيرة من العسل الاسود
6اكواب شوربة ساخنة
ملح
فلفل اسود
ملعقة صغيرة قرفة
كبدة
مكسرات
زبيب
سمنة
زيت
شاهد ايضا : طريقة عمل الارز بالبطاطس بطريقة روعه
الطريقة :
1- في الحلة انزل السكر والمية واسبهم يتكرملم واهز كل شوية لغاية مالسكر كلة ياخد اللون البني وانزل الشوربة واقلبهم واظبط الملح وانزل فلفل الاسود والقرفة وشوية من الزيت واقلبهم لو الشوربة مش دسمنة نزلي معاهم قطعة سمنة .
2- اسيب الشوربة تغلي وانزل الرز واقلبه وطبعا الرز منقوع ربع ساعة ومتصفي كويس واغطية لغاية ميغلي ويتشرب كويس واغطي لغاية ميقرب يستوي اوزع علي الوش الزبيب واغطية واسيبة يستوي علي البخار .
3- في طاسة انزل شوية من الزيت ويسخنم كويس وانزل الكبدة تاخد لون من تحت اقلبها تاخد لون من باقي الجوانب واتبلها ملح وفلفل وقرفة واقلبها لغاية متستوي .
4- في طاسة تانية والافضل تكون فاتحة وانزل معلقة سمنة وعليها المكسرات المتوفرة واحمرها لغاية متاخد لون دهبي بسيط واقدمها مع الرز والكبد والف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق