--> الساليزون - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الساليزون / المعجنات / فاطمه ابو حاتي

الساليزون

ساليزون

المقادير :
2كوب ونصف دقيق 
نصف كوب زبدة زائبة 
3بيضات 
نصف كوب حليب 
5ملعقة كبيرة لبن بودر 
باكو بيكينج بودر 
رشة ملح
ملعقة كبيرة خل 
لدهن الوجة :
ملعقة كبيرة لبن بودر 
نصثف ملعقة كبيرة سكر 
رشة نسكافية 
3ملعقة كبيرة مية 
للحشوات :
جبنة رومي شرائح
رومي مدخن شرائح
جبنة شيدر شرائح
لانشون شرائح
جبنة كريمي او مثلثات
زيتون اسود 
استيكس صغيرة 

الطريقة :
1- في بولة انزل الزبدة والبيض والخل واخفقهم جيدا وانزل اللبن مع الخفق حتي يمتزج الخليط .
2- علي الدقيق انزل الملح واللبن البودر والبيكينج بودر واقلبهم كويس وانزلهم علي الخليط السائل واعجنهم كويس جدا لمده7دقايق.
3- اترك العجينة متغطية ترتاح نصف ساعة وافردها ممكن اعملها علي شكل كرواسون واحشيها جبنة رومي او لانشون او شيدر وممكن علي شكل وائر صغيرة او مثلثات او وردات حسب الشكل المناسب .
4- اشكل الشكل المناسب ليكي وارصهم في صنية الومنيوم مدهونة زيت واخلط دهان الوجة وابتدي ادهن وش المعجنات حسب الشكل اللي عملان والاشكال الدائرية او الوردات او القلوب ادهن وش وحدة ووحده لا وادخلهم فرن سخن علي درجة حرارة 200علي الرف الوسطاني لتمام النضج .
5- بعد خروج المخبوزات ابدء اخد مثلا الرومي والشيدر واخد شكل من الالشكال واقطع بالقطاعة الرومي والانشون بنفس الشكل واضعهم علي القطعة اللي بدون دهن واقفل بالمدهونة وامسكهم بالخلة واضع زتونة وارصهم وهكذا لو عملة شكل باتية افتحية واحشية بنفس الطريقة المهم انك تشكلي الحشوات بنفس شكل القطعة المخبوزة عشان تعطي شكل حلو والف هنا .
6- بعجنة الساليزون ممكن تستخدمي اي شكل تفضلية ممكن تعملي ميني باتية او ميني كرواسون ممن ميمي كيزر او ميني فينو او دوائر صغيرة وتركبيها اما الحشو ممكن لحمة مفرومة فراخ مشوية ممكن جبنة مريمي ممكن لانشون فراخ او لحمة شيدر جبن اي نوع ممكن تة مربي ممكن تحشي اي حشو تفضلية .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top