--> سندوتشات المدارس - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المدارس / المعجنات / سندوتشات / فاطمه ابو حاتي

سندوتشات المدارس

سندوتشات المدارس

المقادير :
نصف كوب لبن دافيء
نصف كوب زيت
نصف كوب ماء دافيء
نصف كيلو دقيق
2ملعقة كبيرة سكر
2ملعقة كبيرة خميرة
ابيض بيض
نصف ملعقة صغيرة ملح
لدهن الوجة :
اصفر بيضة
2ملعقة كبيرة لبن
نصف ملعقة صغيرة سكر
رشة قهوة سريعة الذوبان
حبة البركة
سمسم
للحشو :
اصابع الجبنة الشيدر
اصابع جبنة مونزاريلا
اصابع جبنة رومي
جبنة بيضاء
بطاطس مهروسة

الطريقة :
1- في بولة انزل المية واللبن والزيت والسكر والخميرة وابيض البيض واقلبهم كويس جدا واسبهم نص ساعة يختمرو ويعملو فقاقيع كده .
2- انزل علي الدقيق الملح واقلبهم وانزل الدقيثق علي الخليط السائل واعجنهم المهم وانزلهم علي الرخامة مع رشة دقيق وافضل اعجن فيها لغاية متكون ناعمة اعجني مش اقل من 7دقائق.
3- ارجعها البولة تاني واغطيها واتركها تختمر واقوم بتقسيمها كرات واغطيها 10دقايق ترتاح وبعدها اخد اول واحده كورتها وافردها واحشيها شيدر ومونزاريلا والفها رول واقفلها من الجوانب واحطها علي الصنية تكون زي الفينو وتكون الفتحة لتحت .
4- ممكن احشي بالبطاطس المهروسة واعمل نفس الحكاية وممكن احشي بالجبنة البيضة وبالرومي الحشوة دي حسب رغبتك وبعد مخلص كل الكمية ارصهم واسبهم يختمرو نص ساعة .
5- بعد ميختمرو واخلط البيضة واللبن والسكر والقهوة واخلطهم وادهن الوش براحة وارش علي الوش حبة البركة والسمسم وادخلهم فرن سخن علي درجة حرارة 200 علي الرف الوسطاني لغاية متستوي وتاخد لون واقدمهم وممكن كمان اسويهم علي الطاسة .

اقرأ أيضا:

هناك 4 تعليقات:

  1. كل حاجة جميلة يا شيف فاطمة

    ردحذف
  2. كل حاجة جميلة تسلم ايدك

    ردحذف
    الردود
    1. تسلمى ياقمر نورتينا وجربيها هتعجبك جدا

      حذف

اللحوم

اللحوم
to Top