--> عجينة السمبوسك - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home السمبوسك / المطبخ / عجينة / فاطمه ابو حاتي

عجينة السمبوسك

عجينه السمبوسك

المقادير :
4كوب دقيق 
رشة ملح
ملعقة صغيرة من الخل 
كوب ونصف ماء دافيء للعجن 
للفرد:
2ملعقة كبيرة دقيق 
ملعقة كبيرة نشا 
2ملعقة كبيرة زيت 

الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والملح والخل واقلبهم واعجن بالمية لغاية متبقا عجينة طرية انزلها علي الرخامة وافضل اعجن فيها لغاية متبقا ناعمة مده 7دقايق.
2- اسبها ترتاح نص ساعة واقسمها كور قد بعضها واسبهم 5دقايق تاني وابدء اخد اول واحدة وافردها دايرة بسمك نص سنتي وادهنها زيت وارشها بالدقيق علي النشا وافرد التانية واحطها فوقها وهكذا لغاية معمل 4طبقات .
4- اعمل كمان 4طبقات بنفس الطريقة واغطيهم واسبهم10دقايق يرتاحم وابدء اخد اول واحده واعد افرد فيها افرد لغاية متبقا رقيقة جدا ولو عندك صنية كبيرة قد العجينة سخنيها كويس وسويها عليها لو معندكيش قيسي الصنية ع العجينة واقطعي وسويها علي صنية سخنة جدا .
5- العجينة اللي طلعت من الاطراف اللي قطعتها هتتفرد تاني وتتسوا عادي بنفس الطريقة اسوي ازاي بقا انزلها صنية سخنة جدا واسبها لغاية متتحرك معايا اقلبها واسبها اقل من دقيقة واطلعها علي صنية واغطيها بفوطة واسبها تبرد وهعمل كل الكمية بنفس الطريقة عادي جدا .
6- خلاص بعد مبردم لازم يتغطم عشان متنشفش اجيبها واقطع الاطراف اسويها زي مبجبها من برة وقيسي وقطعي مستطيلات زي السمبوسك الجاهزة وفي اكياس وشليها في الفليزر او احشيها وفي اطباق رصيها وغطيها وفرزيها واللي طلعناه من الاطراف ممكن تدخلية مع صنية رقاق او تحمصية وتستخدمية في الفتة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top