قرص طريه
المقادير :
كيلو دقيق
2ملعقة كبيرة قشطة بلدي
كوب زبده علي زيت
او
سمنة علي زيت
كوب زبادي
كوب ماء دافيء
3ملعقة كبيرة لبن بودر
باكو بيكينج بودر
ملعقة كبيرة ونصف خميرة
ملعقة كبيرة ونصف سكر
رشة ملح
ماء دافيء للعجن
ماء دافيء للعجن
للحشو :
جبنة مثلثات
شاهد ايضا : طريقة عمل القرص الطرية باللبن الرايب
شاهد ايصا : طريقة عمل القرص الطرية الفلاحي للشيف فاطمه ابو حاتى
شاهد ايضا : طريقة عمل القرص الطرية باللبن الرايب
شاهد ايصا : طريقة عمل القرص الطرية الفلاحي للشيف فاطمه ابو حاتى
الطريقة :
1- في البولة انزل الدقيق والملح والبيكينج بودر واللبن البودر والخميرة والسكر لو ضمنة الخميرة لكن لو اول مرة تستخدميها اختبريها مع السكر وبربع كوب ماء دافي .
2- قلبي المكونات الجافة مع بعض ونزلي الزبادي والقشطة واقلب كل المكونات مع بعض وانزل الزبده بالزيت واعجنوابس الدقيق بالسمنة ودي خطوة مهمة جدا واول ميتشرب كالدقيق كل السمنة .
3- ابدء اعجن بالماء حتي تتكون عجينة طرية ومش لازم تتعجن كفاية انها تلم واغطيها واسبها في مكان دافيء تتعجن ولو في الشتا ادفي الفرن واطفية وادخلها متغطية 1/2 ساعة وهتلاقيها اختمرت .
4- بعد التخمير قسميها كور واحشيها بالعجوة او بالجبنة المثلثات انا حشيت شوية بعجوة وشوية بالجبنة انتي حسب زوقك والمتوفر وسبيها في صواني الخبز تختمر تاني وتعلي وادخلها فرن سخن جدا علي 220 علي الرف الوسطاني تاخد لون من تحت وتحمر ولو استوت ومتحرمتش من فوق افتحي الشواية عليها مع الملاحطة وحولي انك تبعدي الرف شوية عشان متتحرقش .
5- وعشان تقدري تحتفظي بيها طرية في اكياس ودخليها الفليزر حسب احتياجك كل يوم وخرجيها سبيها قبلها من بليل او الصبح تكون فكت وهتبقا احلا كمان من الطازة والف هنا .
2- قلبي المكونات الجافة مع بعض ونزلي الزبادي والقشطة واقلب كل المكونات مع بعض وانزل الزبده بالزيت واعجنوابس الدقيق بالسمنة ودي خطوة مهمة جدا واول ميتشرب كالدقيق كل السمنة .
3- ابدء اعجن بالماء حتي تتكون عجينة طرية ومش لازم تتعجن كفاية انها تلم واغطيها واسبها في مكان دافيء تتعجن ولو في الشتا ادفي الفرن واطفية وادخلها متغطية 1/2 ساعة وهتلاقيها اختمرت .
4- بعد التخمير قسميها كور واحشيها بالعجوة او بالجبنة المثلثات انا حشيت شوية بعجوة وشوية بالجبنة انتي حسب زوقك والمتوفر وسبيها في صواني الخبز تختمر تاني وتعلي وادخلها فرن سخن جدا علي 220 علي الرف الوسطاني تاخد لون من تحت وتحمر ولو استوت ومتحرمتش من فوق افتحي الشواية عليها مع الملاحطة وحولي انك تبعدي الرف شوية عشان متتحرقش .
5- وعشان تقدري تحتفظي بيها طرية في اكياس ودخليها الفليزر حسب احتياجك كل يوم وخرجيها سبيها قبلها من بليل او الصبح تكون فكت وهتبقا احلا كمان من الطازة والف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق