--> القرص الطرية ( المحشية ) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الجبنة المثلثات / الطرية / العجوة / القرص / المخبوزات / فاطمه ابو حاتي

القرص الطرية ( المحشية )

قرص طريه
قرص طرية بالعجوه وبالجبنة المثلثات


المقادير :
كيلو دقيق 
2ملعقة كبيرة قشطة بلدي 
كوب زبده علي زيت 
او 
سمنة علي زيت 
كوب زبادي 
كوب ماء دافيء 
3ملعقة كبيرة لبن بودر 
باكو بيكينج بودر 
ملعقة كبيرة ونصف خميرة 
ملعقة كبيرة ونصف سكر 
رشة ملح 
ماء دافيء للعجن
للحشو :

الطريقة :
1- في البولة انزل الدقيق والملح والبيكينج بودر واللبن البودر والخميرة والسكر لو ضمنة الخميرة لكن لو اول مرة تستخدميها اختبريها مع السكر وبربع كوب ماء دافي .
2- قلبي المكونات الجافة مع بعض ونزلي الزبادي والقشطة واقلب كل المكونات مع بعض وانزل الزبده بالزيت واعجنوابس الدقيق بالسمنة ودي خطوة مهمة جدا واول ميتشرب كالدقيق كل السمنة .
3- ابدء اعجن بالماء حتي تتكون عجينة طرية ومش لازم تتعجن كفاية انها تلم واغطيها واسبها في مكان دافيء تتعجن ولو في الشتا ادفي الفرن واطفية وادخلها متغطية 1/2 ساعة وهتلاقيها اختمرت .
4- بعد التخمير قسميها كور واحشيها بالعجوة او بالجبنة المثلثات انا حشيت شوية بعجوة وشوية بالجبنة انتي حسب زوقك والمتوفر وسبيها في صواني الخبز تختمر تاني وتعلي  وادخلها فرن سخن جدا علي 220 علي الرف الوسطاني تاخد لون من تحت وتحمر ولو استوت ومتحرمتش من فوق افتحي الشواية عليها مع الملاحطة وحولي انك تبعدي الرف شوية عشان متتحرقش .
5- وعشان تقدري تحتفظي بيها طرية في اكياس ودخليها الفليزر حسب احتياجك كل يوم وخرجيها سبيها قبلها من بليل او الصبح تكون فكت وهتبقا احلا كمان من الطازة والف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top