--> كيكة اسفنجية - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الاسفنجية / الحلويات / الكيك / الكيكة / فاطمه ابو حاتي

كيكة اسفنجية

الكيكة الاسفنجية 


المقادير :
كوب ونصف دقيق منخول 
9بيضات 
ملعقة صغيرة فانيليا 
كوب ونصف سكر 
ملعقة كبيرة خل 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
نصف كوب زيت 
رشة ملح 

الطريقة :
1- في بولة نظيفة جدا بدون نقطة ماء واقوم بفصل البياض عن الصفار ويكون المضرب الكهربائي نظيف ايضا بدون نقطة ماء .
2- اقوم بوضع الملح علي البياض واقوم بخفقهم جيدا حتي يصبح قواة فوم وعالي وجامد مثل المارينج وعندما اقوم بقلب البولة يصبح ثابت .
2- في بولة اخري علي الصفار اضع الخل والفانيليا واقوم بالخفق حتي يخفق انزل السكر مع الخفق حتي يصبح القوام ابيض كريمي وانزل الزيت وامزجهم جيدا .
3- علي اجقيق اضع البيكينج بودر واقوم بانزال الصفار علي البياض وتقليبهم براحة جدا لعدم اخراج الهواء وانخل الدقيق شوية بشوية حتي اخلص الكمية مع التقليب براحة جدا حتي يختفي الدقيق .
4- اكون مشغلة الفرن علي 170درجة واكون مجهزة قبل مشتغل الصواني مقاس 24او 26 مدهونة زيت ومبطنة بالدقيق واقسم الخليط علي الصنيتين وادخلهم الفرن علي الرف الوسطاني .
5- لو حبة انك تعملي كيكة بالشيكولاتة شيلي من خليط الدقيق ربع كوب وحطيهم كاكاو وانخلي مع الدقيق والبيكينج بودر .
6- بعد نصف ساعة اقوم باختبار الكيك من النص اذا كان استوي اخرجهم يبردم خالص علي شبكة لو لسه اسبهم دقايق واخرجهم وتكون جاهزة .


اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top