تورتة دقيق الاسبونج الجاهز
المقادير :
نصف كيلودقيق اسبونج فانيليا
6بيضات
نصف كوب ماء
ملعقة صغيرة فانيليا سائلة
للتزيين :
2كوب كريم شانتية
كوب سكر بودرة
كوب ماء مثلج او لبن
تفاح كريز
الطريقة :
1- في البولة انزل البيض والفانيليا والمية واخفقهم كويس جدا لغاية مالقوام يعلي .
2- انزل المية واخفق تاني لمده دققتين وابدء مع الخفق انزل الدقيق ملعقة ملعقة مع الخفق حتي يختفي الدقيق .
3- احضر صنية مدهونة زيت ومبطنة بالدقيق قبل مشتغل او ورقة زبدة وانزلها في صنية مقاس 22 وادخلها فرن سخن علي 170 درجة وبعد ربع ساعة ابدء ابص علي الكيكة وابشرها لغاية مختبرها وتصبح جاهزة .
4- اطلعها علي شبكة واسبها تبرد تماما وابدء اعملها علامة وابدء اقطعها الي 3قطع واخد اول واحده اسقيها بعصير كمبود او نص كوب ماء علي نص كوب سكر ويغلو علي النار اسبهم يبردم واسقي بيهم واول متتشرب
5- وانزل الكريمة وافردها وانزل عليها القطعه التانية وانزل تاني كريمة واضع اخر قطعهة والافضل ان الوش يكون تحت والجزء السفلي يكون فوق لغاية مخلص كل الكمية وطبعا العلامة بتسهلي انيب انزلهم لي بعض .
6- هتزيني من فوق وتغطيها بالكريمة وتعملي وردات وفي النص نزلي قطع التفاح ممكن فراولة نصين التزيين ده حسب احتياجك وازين بالكريز الوردات ممكن للجوانب تستخدمي سوداني مجروش او جوز هند مكسرات وجيلي التلميع او تستخدمي جيلي اللاناس مع نص كوب ماء يغلو ويبردو والمع الفاكهة بيهم لو فراولة الجيلي يكون فراولة .
المقادير :
نصف كيلودقيق اسبونج فانيليا
6بيضات
نصف كوب ماء
ملعقة صغيرة فانيليا سائلة
للتزيين :
2كوب كريم شانتية
كوب سكر بودرة
كوب ماء مثلج او لبن
تفاح كريز
الطريقة :
1- في البولة انزل البيض والفانيليا والمية واخفقهم كويس جدا لغاية مالقوام يعلي .
2- انزل المية واخفق تاني لمده دققتين وابدء مع الخفق انزل الدقيق ملعقة ملعقة مع الخفق حتي يختفي الدقيق .
3- احضر صنية مدهونة زيت ومبطنة بالدقيق قبل مشتغل او ورقة زبدة وانزلها في صنية مقاس 22 وادخلها فرن سخن علي 170 درجة وبعد ربع ساعة ابدء ابص علي الكيكة وابشرها لغاية مختبرها وتصبح جاهزة .
4- اطلعها علي شبكة واسبها تبرد تماما وابدء اعملها علامة وابدء اقطعها الي 3قطع واخد اول واحده اسقيها بعصير كمبود او نص كوب ماء علي نص كوب سكر ويغلو علي النار اسبهم يبردم واسقي بيهم واول متتشرب
5- وانزل الكريمة وافردها وانزل عليها القطعه التانية وانزل تاني كريمة واضع اخر قطعهة والافضل ان الوش يكون تحت والجزء السفلي يكون فوق لغاية مخلص كل الكمية وطبعا العلامة بتسهلي انيب انزلهم لي بعض .
6- هتزيني من فوق وتغطيها بالكريمة وتعملي وردات وفي النص نزلي قطع التفاح ممكن فراولة نصين التزيين ده حسب احتياجك وازين بالكريز الوردات ممكن للجوانب تستخدمي سوداني مجروش او جوز هند مكسرات وجيلي التلميع او تستخدمي جيلي اللاناس مع نص كوب ماء يغلو ويبردو والمع الفاكهة بيهم لو فراولة الجيلي يكون فراولة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق