سويت تشيلي صوص
المقادير :
فلفل احمر حار
4فص ثوم
2كوب ماء
نصف كوب خل
نصف كوب سكر
2ملعقة كبيرة عسل اسود
ملعقة كبيرة صلصة
2ملعقة كبيرة نشا
نصف ملعقة صغيرة ثوم بودر
نصف ملعقة صغيرة بصل بودر
نصف ملعقة صغيرة زنجبيل
ملعقة صغيرة ملح
ربع ملعقة صغيرة فلفل اسود
الطريقة :
1- انزل الفلفل في الكبة او الخلاط والثوم و كوب من الماء واقوم بخلطة جيدا حتي يصبح ممتزج مفروم ناعم جدا .
2- في طاسة علي النار الخليط واخد من مقدار المية انزل بيه بقية الفلفل اللي في الخلاط وانزلهم كلهم علي النار انزل السكر والعسل والخل والصلصة والبصل البودر والثوم والزنجبيل وملح وفلفل واقلبهم كلهم كويس مع بعض واسيبو يغلي.
3- اول مالخليط يغلي كويس انزل النشا ع باقي المية وامزجهم مع بعض وانزل النشا مع التقليب الجيد لغاية ميبقا قوامة ثقيل .
4- اسيبة يبرد خالص وانزلة في برطمان نضيف معقم في مية مغلية وناشف جدا ومفيهوش اي رطوبة وانزل فية الصوص واحفظة في التلاجة .
المقادير :
فلفل احمر حار
4فص ثوم
2كوب ماء
نصف كوب خل
نصف كوب سكر
2ملعقة كبيرة عسل اسود
ملعقة كبيرة صلصة
2ملعقة كبيرة نشا
نصف ملعقة صغيرة ثوم بودر
نصف ملعقة صغيرة بصل بودر
نصف ملعقة صغيرة زنجبيل
ملعقة صغيرة ملح
ربع ملعقة صغيرة فلفل اسود
الطريقة :
1- انزل الفلفل في الكبة او الخلاط والثوم و كوب من الماء واقوم بخلطة جيدا حتي يصبح ممتزج مفروم ناعم جدا .
2- في طاسة علي النار الخليط واخد من مقدار المية انزل بيه بقية الفلفل اللي في الخلاط وانزلهم كلهم علي النار انزل السكر والعسل والخل والصلصة والبصل البودر والثوم والزنجبيل وملح وفلفل واقلبهم كلهم كويس مع بعض واسيبو يغلي.
3- اول مالخليط يغلي كويس انزل النشا ع باقي المية وامزجهم مع بعض وانزل النشا مع التقليب الجيد لغاية ميبقا قوامة ثقيل .
4- اسيبة يبرد خالص وانزلة في برطمان نضيف معقم في مية مغلية وناشف جدا ومفيهوش اي رطوبة وانزل فية الصوص واحفظة في التلاجة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق