--> البرازق السوري - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البرازق / السوري / المخبوزات / فاطمه ابو حاتي

البرازق السوري

برازق سوري

المقادير :
4كوب دقيق 
كوب زبدة 
كوب سكر بودرة 
نصف كوب زيت 
بيضة 
نصف كوب لبن بودرة 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
ملعقة صغيرة فانيليا 
زرة ملح
2ملعقة كاء حسب الحاجة 
2ونصف كوب سمسم محمص
نصف كوب فستق
6ملاعق شربات ثقيل 

الطريقة :
1- اقوم بخفق الزبدة وانزلها السكر واخفق وانزل البيضة والفانيليا مع الخفق وانزل الزيت والملح كل ده مع الخفق لغاية ميبقا بلون الابيض .
2- علي الدقيق انزل الدقيق ويكون منخول مرة واللبن البودر والبيكينج بودر وواقلبهم لو اللبن مش متوفر مفيش مشكلة ممكن تستغني عنة .
3- انزلهم علي الخليط واقلب بايدي يدوب المكونات تمتزج مع بعض لو لقتيها ناشفة زودي المية لقتيها طرية معاكي غطيها وسبيها ساعة ترتاح .
4- انزل الشربات علي السمسم واقلبهم كويس جدا  وهاتي كورة من الخليط ونزلية في الفستق وحطيها علي صنية مدهونة زيت بس الفستق يبقا لتحت ومن الناحية التانية حطي خليط السمسم .
5- وبكوباية يكون ارضيتها ملساء ادهنيها زيت واضغطي علي القطعة وهكذا في كل الكمية لغاية متخلصي كل الكمية وسبيى بينهم فراغات  ودخليهم فرن سخن علي 170 علي الرف الوسطاني مده 10دقايق وخلي بالك منها واول متخرج خرجيها من الصاج متسبيهاش تبرد لان هتنشف وهتبقا صعبة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top