--> البليلة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البيليلة / الحلويات / فاطمه ابو حاتي

البليلة

البليلة 

المقادير :
نصف كيلوحبوب قمح كاملة 
لترمن الحليب 
سكر 
1/2 كوب كريمة طهي 
ملعقة صغيرة فانيليا 
للتزيين :
جوز هند
قشطة 
زبيب

الطريقة :
اقوم بتنظيف القمح واقوم بنقعة في ماء واتركة منقوع لتاني يوم وتاني يوم اضعها في حلة علي النار بالماء المنقوع فيها ولما تغلي اطفي عليها واسبها ساعة في المية واشغل عليها النار تاني لغاية متكمل سواها .
2- انا كده هعطيها فرصة انها تستوي نص سوا في البخار واكمل عليها سوا واهدي النار عليها بعد متستوي وتتشرب ميتها انزلها في مصفا واغسلها كويس واسبها تتصفا .
3- اغلي اللبن ووانزل السكر حسب الرغبة والفانيليا واتاكد ان السكر داب تماما انزل القمح او البليلة واسبها تغلي تاني انزل اكريمة وممكن استعوضها  بكريمة اللبن تقليبة واطفي .
4- انزلها في البورلات وازين بالقشطة وجوز الهند والزبيب ممكن تستخدمي فول سوداني مجروش او اي مكسرات تفضليها ممكن تزينيها يالقرفة حسب الرغبة وقدميها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top