--> العجوة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home العجوة / المطبخ / فاطمه ابو حاتي

العجوة

العجوة 

المقادير :
كيلو بلح اسود 
3ملعقة كبيرة سوداني مجروش
3ملعقة كبيرة سمسم 
2ملعقة كبيرة زبدة 
2ملعقة كبيرة ماء ورد
ملعقة كبيرة كاكاو خام
ملعقة صغيرة قرفة 

الطريقة :
1- اقوم بغسل البلح كويس جدا واصفية واقشرة وانضفة كويس جدا هاتي حلة حطي فيها ربعا مية واغليها وهدي النار وهاتي مصفا بتاعة مكرونة حطي البلح وغطية وسبية من 20دقيقة الي 25دقيقة .
2- تعرفي ازاي ان البلح استوي لما تقلبية ومتلاقيش فيه ولا قطعة جامدة البلح اتهري خالص هتية ونزلية في كبة او بايدك نزلي الزبدة وممكن سمنة والماء الورد والقرفة والكاكاو وافرمهم كويس جدا وهيا سخنة .
3- افرمي فيها لغاية متبقا عجينة وهاتيها حطي عليها سمسم او فول سوداني حسب رغبتك وحطيها في قالب في التلاجة لتاني يوم وطلعيها هتكون زي اللي بره واحسن كمان .
4- عاوزة تحفظيها في اكياس في الفليزر وخزنيها من السنة للسنة والف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top