--> عجينة الجلاش (عجينة البقلاوة ) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البقلاوة / الجلاش / المعجنات / عجينة / فاطمه ابو حاتي

عجينة الجلاش (عجينة البقلاوة )

عجينه جلاش 

المقادير :
نصف كيلو دقيق 
نصف كوب زيت 
بيضة 
كوب لبن 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
ملعقة صغيرة سكر 
رشة ملح
المقادير بالجرامات :
100جرام زيت 
250مل لبن 
16جرام بيكينج بودر 
للفرد :
2كوب نشا 
ملعقة كبيرة دقيق 

شاهد ايضا : طريقة عمل البقلاوة بالقشطة 

الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والملح والبيكينج بودر والسكر واقلبهم وانزل البيضة واللبن واعجنهم كويس جدا لمدة 10دقايق لغاية متبقا عجينة طرية وناعمة جدا .
2- اغطي العجينة واسبها ترتاح نصف ساعة وبعدين اقسمها 3 كرات قد بعض واخد اول كورة واقسمها كور متساوية قد اللمونة واجيب صنية مدهونة نشا علي دقيق وارص كل القطع جمب بعضهم واعمل باقي اقطع بنفس الطريقة .
3- اغطية كويس واسيبة ساعة كاملة وبعد كده اجي من اول جزء كورتة من اول مورة وارش نشا كويس وانزل الكورة في النشا وابتدي افرد دايرة وتكون رقيقة وارش من النشا عليها واجي علي التانية افردها بنفس الطريقة والمقاس وانزلها ع الاولانية وارش نشا وهكذا لغاية مخلص كمية الكور الاولانية .
4- اكمل باقي الكور بنفس الطريقة واغطيهم واسبهم يرتاحم نص ساعة افرد نشا علي الرخامة وانزل الرقات اللي فردتها وارش علي الوش دقيق وابدء افرد براحة خالص لو هعملها مدورة او مستطيل حسب حجتك وافرد لغاية مخلي العجينة رقيقة خالص المهم اني افرد براحة ومن جوة لبرة .
5- لو هتستخدميها ع طول بتسويها علي مقاس الصنية وتدخليها فرن سخن يدوب العجين يتغير لونة لو هتعمليها سادة اما لو هتبقا محشية بتقسمي العجين من قبل ميتفرد لو مثلا الطبقات 10 بتقسميهم 5و5وتفرديهم عادي وتنفضيهم من اي نشا زيادة وتنزليبهم صنية مدهونة زيت وتحشي وتنزلي الباقي بنفس الطريقة وتدخليهم الفرن لونهم يتغير ولون العجين يروح خالص ونزللها السمنة بعد متقطعيها وادخلها الفرن تستوي .
6- انا لو هتعمليها بقلاوة قطع بتخدي راق راق وتدهني سمنة وتحشية وتبرمية براحة جدا وتدخلية الفرن عادي بطريقة الجلاش العادية اما لو هتدخلية الفليزر يبقا هتغطية بورقة زبدة علي اكبر من مقاس الطبقات وحرف الورقة من ناحية تكون علي طرف العجين يعني طرف عند طرف العجين والطرف التاني من الورقة معدية بشوية طرف العجين التاني وابتدي لفيها لغاية متبقا الورقة اللي برة معدية علي باقي طبقات العجين وده هتشوفية وانتي بتعملي والزقيها بلزق عادي جدا ودخليها الفليزر ولو خفتي ممكن تلفيها ببلاستيك فويل ولما تحتاجيها خرجيها تهدا وحجم اللفة ده حسب متحبي المهم ان ارقات قبل متتفرز او تستخدم تتنفض كويس من اي نشا زايد.

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top