--> الهريسة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الحلويات / الهريسة / فاطمه ابو حاتي

الهريسة

هريسة

المقادير :
3ملعقة كبيرة ماء
ملعقة كبيرة عسل جلوكوز
نصف كوب جوز هند
نصف كوب سكر
نصف كيلو دقيق سميد
3/4 كوب سمنة دافئة
للتزيين :
مكسرات مجروشة
للشربات :
2كوب سكر 
كوب ماء 
ملعقة كبيرة عسل جلوكوز او عسل ابيض
عصير نصف ليمونة 
كيس فانيليا 

شاهد ايضا : طريقة عمل الهريسة الدمياطى

الطريقة :
1- في حلة انزل 3ملعقة كبيرة دقيق بالظبط لا يزيدو ولا يقلو لان لو زاد او قل الوصفة باظط وانزل العسل وعلي النار اقلبهم لغاية ميدوب العسل تماما .
2- اشيلو من علي النار وانزل جوز الهند واقلبهم مع بعض واسبهم لغاية مالجوز الهند يتشرب كل العسل والمية .
3- في بولة انزل دقيق السميد والسكر وانزل عليهم جوز الهند وافضل اقلب او استعمل العجان او المضرب الكهربائي اهم حاجة من التقليب ان يوصل القوامم يكون زي الرمل او اختبرة باني امسكة واقفل علية لو مسك نفسة يبقا تمام لكن لو اتفرفط يبقا لسه عاوز عجن .
3- بعد موصل للقوام المناسب انزل السمنة واقلبهم مع بعض وبلاش تقليب كتير عشان السميد ميعملش عرق يدوب السميد يشرب السمنة .
4- ادهن صنية مقاس 30 بالسمنة كويس جدا وانزل الخليط وعلي الوش انزل المكسرات واكبسهم كويس يبقو سوا واحد وادخلهم فرن سخن علي 200علي الرف الوسطاني لغاية متاخد لون من تحت ومن فوق واخرجها .
5- اكون عاملة السيرب احط السكر في حلة وعلية المية والعسل واقلب براحة خالص الاهم ان السكر ميجيش علي الجوانب خالص بعد ميغلي نصف ساعة انزل الفانيليا تغلي تاني واطفي واسيبة يبرد خالص اول مالهريسة تطلع فورا انزلها السيرب كلة واسبها تبرد تماما وتتشرب اقطعها واقدمها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top