--> صنية البطاطس بالكفتة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المطبخ / بالكفتة / بطاطس / صنية / فاطمه ابو حاتي

صنية البطاطس بالكفتة

صنيه البطاطس بالكفته

المقادير :
نصف كيلو لحمة مفرومة وشين
كيلو بطاطس مكعبات
بصلة مبشورة
2بصل مكعبات
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
كوب طماطم مكعبات
2فلفل رومي
كوب شوربة ساخنة
ملعقة كبيرة صلصة
مرقة لحمة
ملح
فلفل
قرفة بودر
زنجبيل بودر
البهارات السبعة
رشة سكر
زيت
زبدة

الطريقة :
1- في صنية علي النار انزل الزبدة والزيت يسخنم كويس جدا وانزل البصل المكعبات وادبلة انزل الثوم واقلب لغاية مريحتة تظهر انزل البطاطس واقلبها لغاية متاخد متغير لونها تبقا زي المستوية .
2- ازل الفلفل والطماطم والمرقة والشوربةوالصلصةواظبط الملح و الفلفل انزل اللحمة في بولة اعجنها مع البصلة المبشورة والملح والفلفل والقرفة والزنجبيل والبهارات والسكر اعجنها مده5دقايق وشكليها الشكل اللي يناسبك .
3- في طاسة انزل الزيت والزبدة واعطيها لون فيهم ممكن تعمليها اقراص صوابع كور حسب رحتك واول متاخد لون حلو من كل الجهات ارصها علي خلطة البطاطس وانزل المية السخنة وادخلها فرن سخن علي الرف الوسطاني علي درجة حرارة 200 البطاطس تستوي والكفتة وتاخد لون حلو .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top