--> رموش الست - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الحلويات / الست / رموش / فاطمه ابو حاتي

رموش الست

رموش الست 

المقادير :
2كوب دقيق
نصف كوب سميد
نصف كوب سكر 
نصف كوب زبدة 
ربع كوب زيت 
بيضة وبياض بيضة
نصف ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
ملعقة صغيرة فانيليا 
رشة ملح 
لدهن الوجة :
بيضة 
رشة فانيليا 
للشربات :
كوب سكر 
كوب ماء 
عصير نص ليمونة 

الطريقة :
1- في بولة انزل البيض والفانيليا واخفق الخليط لغاية ميبقا كريمي مبيض وانزل الزبدة والزيت واخلط تاني لغاية مالقوام يمون ممتزج.
2- في بولة انزل ادقيق والسميد والبيكينج بودر ورشة الملح واقلبهم كويس وانزلهم علي الخليط السائل واقلبهم براحة تلم العجينة اغطيها واسبها ربع ساعة ترتاح.
3- بعدها لازم تكون ناعمة ومش بتلزق لو لقتيها بتلزق زوديها شوية دقيق لغاية متلاقيها بطلت تلزق واشكلها زي شكل العين مسحوبة كده من النحيتين وانزلهم في صنية مدهونة زيت بصيت .
4- خلصت رص كل الكمية ادهنهم بصفار البيضة والفانيليا وادخلهم فرن سخن علي 160 درجة ويكون سخن جدا علي الرف الوسطاني لغاية متاخد لون دهبي من فوق وتحت اطلعها واسقيها شربات بارد وهيا سخنة واقجمها .
5- لعمل الشربات هنزل السكر والمية في حلة علي النار تغلو انزل الليمون وتغلي تاني 10 دقايق واطفي.

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top