رموش الست
المقادير :
2كوب دقيق
نصف كوب سميد
نصف كوب سكر
نصف كوب زبدة
ربع كوب زيت
بيضة وبياض بيضة
نصف ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ملعقة صغيرة فانيليا
رشة ملح
لدهن الوجة :
بيضة
رشة فانيليا
للشربات :
كوب سكر
كوب ماء
عصير نص ليمونة
الطريقة :
1- في بولة انزل البيض والفانيليا واخفق الخليط لغاية ميبقا كريمي مبيض وانزل الزبدة والزيت واخلط تاني لغاية مالقوام يمون ممتزج.
2- في بولة انزل ادقيق والسميد والبيكينج بودر ورشة الملح واقلبهم كويس وانزلهم علي الخليط السائل واقلبهم براحة تلم العجينة اغطيها واسبها ربع ساعة ترتاح.
3- بعدها لازم تكون ناعمة ومش بتلزق لو لقتيها بتلزق زوديها شوية دقيق لغاية متلاقيها بطلت تلزق واشكلها زي شكل العين مسحوبة كده من النحيتين وانزلهم في صنية مدهونة زيت بصيت .
4- خلصت رص كل الكمية ادهنهم بصفار البيضة والفانيليا وادخلهم فرن سخن علي 160 درجة ويكون سخن جدا علي الرف الوسطاني لغاية متاخد لون دهبي من فوق وتحت اطلعها واسقيها شربات بارد وهيا سخنة واقجمها .
5- لعمل الشربات هنزل السكر والمية في حلة علي النار تغلو انزل الليمون وتغلي تاني 10 دقايق واطفي.
المقادير :
2كوب دقيق
نصف كوب سميد
نصف كوب سكر
نصف كوب زبدة
ربع كوب زيت
بيضة وبياض بيضة
نصف ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ملعقة صغيرة فانيليا
رشة ملح
لدهن الوجة :
بيضة
رشة فانيليا
للشربات :
كوب سكر
كوب ماء
عصير نص ليمونة
الطريقة :
1- في بولة انزل البيض والفانيليا واخفق الخليط لغاية ميبقا كريمي مبيض وانزل الزبدة والزيت واخلط تاني لغاية مالقوام يمون ممتزج.
2- في بولة انزل ادقيق والسميد والبيكينج بودر ورشة الملح واقلبهم كويس وانزلهم علي الخليط السائل واقلبهم براحة تلم العجينة اغطيها واسبها ربع ساعة ترتاح.
3- بعدها لازم تكون ناعمة ومش بتلزق لو لقتيها بتلزق زوديها شوية دقيق لغاية متلاقيها بطلت تلزق واشكلها زي شكل العين مسحوبة كده من النحيتين وانزلهم في صنية مدهونة زيت بصيت .
4- خلصت رص كل الكمية ادهنهم بصفار البيضة والفانيليا وادخلهم فرن سخن علي 160 درجة ويكون سخن جدا علي الرف الوسطاني لغاية متاخد لون دهبي من فوق وتحت اطلعها واسقيها شربات بارد وهيا سخنة واقجمها .
5- لعمل الشربات هنزل السكر والمية في حلة علي النار تغلو انزل الليمون وتغلي تاني 10 دقايق واطفي.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق