الغريبه الناعمه
المقادير :
نصف كوب دقيق بمقدار4اكواب
كوب ونصف سمنة
كوب سكر بودرة
ربع كوب نشا
ملعقة كبيرة لبن بودرة
رشة ملح
الطريقة :
1- في بولة انزل السكر والسمنة واخفق فيهم لغاية ميبقا قوامهم ابيض زي الكريمة .
2- علي الدقيق انزل النشا والملح واللبن البودر وممكن تستغني عن النشا لو مش عاوزاها مقرمشة وقلبيهم ونزلي المقدار وحدة وحده مع الخليط الكريمي لغاية متخلصي كل كمية الدقيق وكل ده مع الخفق الجيد لغاية مالقوام يكون كريمي .
3- اغطيها وادخلها التلاجة لانها مش هينفع تتشكل وهيا طرية اول مهتدخل التلاجة نصف ساعة هتتشكل وهتبقا زي الفل واعطيها ضربة بسيطة الخطوة دي بتخليها ناعمة .
4- اشكلها علي صواني الومنيوم افضل في الخبز وازين باي مكسرات متوفرة وشغل الفرن علي 160 وادخلها علي فرن سخن علي الرف الوسطاني بتاخد من ربع ساعة الي 1/3 ساعة واول متطلع متشليهاش الا متبرد خالص لان لو شلتيها هتتكسر لازم لونها يبقا فاتح ومن تحت اشقر فاتح وقدميها بالف هنا .
المقادير :
نصف كوب دقيق بمقدار4اكواب
كوب ونصف سمنة
كوب سكر بودرة
ربع كوب نشا
ملعقة كبيرة لبن بودرة
رشة ملح
الطريقة :
1- في بولة انزل السكر والسمنة واخفق فيهم لغاية ميبقا قوامهم ابيض زي الكريمة .
2- علي الدقيق انزل النشا والملح واللبن البودر وممكن تستغني عن النشا لو مش عاوزاها مقرمشة وقلبيهم ونزلي المقدار وحدة وحده مع الخليط الكريمي لغاية متخلصي كل كمية الدقيق وكل ده مع الخفق الجيد لغاية مالقوام يكون كريمي .
3- اغطيها وادخلها التلاجة لانها مش هينفع تتشكل وهيا طرية اول مهتدخل التلاجة نصف ساعة هتتشكل وهتبقا زي الفل واعطيها ضربة بسيطة الخطوة دي بتخليها ناعمة .
4- اشكلها علي صواني الومنيوم افضل في الخبز وازين باي مكسرات متوفرة وشغل الفرن علي 160 وادخلها علي فرن سخن علي الرف الوسطاني بتاخد من ربع ساعة الي 1/3 ساعة واول متطلع متشليهاش الا متبرد خالص لان لو شلتيها هتتكسر لازم لونها يبقا فاتح ومن تحت اشقر فاتح وقدميها بالف هنا .
تسلم ايدك
ردحذفروووووعة تسلم ايدك👌🏿👌🏿👌🏿💖💖
ردحذف