--> الفطيرة التركية - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home التركية / الفطيرة / المعجنات / فاطمه ابو حاتي

الفطيرة التركية

فطيرة تركية

المقادير :
2كوب ونصف دقيق
كوب لبن دافيء
ربع كوب زيت
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خل
رشة ملح
للحشو :
ربع كيلو فراخ مكعبات
بصلة قطع صغيرة
2فص ثوم
كوب فلفل الوان
كوب جبنة شيدر مبشورة
3ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
رشة زعتر
رشة بابريكا
ملح
فلفل اسود

الطريقة :
1- انزل الخميرة والسكر ع اللبن واقلبهم واسبهم يتفاعلو وفي طاسة انزل زيت يسخن كويس انزل الفراخ بعد متتغسل كويس وتتصفا واسبها تاخد لون اقلبها انزل البصل واعطيلو تشويحة معاه وانزل الثوم واشوحة معاهم وتطلع ريحتة انزل الوعتر وملح وفلفل وبابريكا واقلبهم لغاية مالفراخ تستوي انزل الفلفل والبقدونس وتقليبة واطفي واسيبهم يبردم.
2- في العجان انزل الدقيق ويكون منخول والملح واخلط انزل الزيت والخل مع الخلط انزل اللبن مع العجن لغاية متبقا عجينة طرية وافضل اعجنها لمده7دقايق لغاية متبقا ناعمة .
3- انزلها بولة واغطيها واسبها في مكان دافيء تختمر ويتضاعف حجمها وبعدها اقسمها جزئين واسبها ترتاح5دقايق وابدء افردهم الاتنين بنفس الحجم والسمك نص سنتي .
4- بعد مالحشوة تبرد انزل قطعة العجين علي صنية مدهونة زيت وافرد عليها الحشوة واوزع نصف كمية الجبن عليها وانزل القطعة التانية واقفلها من الجوانب كويس واوزع باقي الجبن ع الوش وادخلها فرن سخن ع200لغاية متستوي والجبن تسيح واخرجها اقدمها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top