--> فطائر الجيوب التركية - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home التركية / الجيوب / المعجنات / فاطمه ابو حاتي / فطائر

فطائر الجيوب التركية

فطائر الجيوب التركيه

المقادير :
كيلو دقيق 
كوب لبن 
كوب ماء 
نصف كوب زيت 
2بيضة 
ملعقة كبيرة ونصف خميرة 
ملعقة كبيرة ونصف سكر 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
ملعقة كبيرة خل 
رشة ملح 
لدهن اوجة :
ملعقة كبيرة لبن بودر 
نص ملعقة كبيرة سكر 
رشة نسكافية 
3ملعقة كبيرة ماء 

الطريقة :
1- في بولة انزل اللبن والمية والزيت والبيض والخل وامزجهم جيدا .
2- في كوب به ربع كوب ماء انزل السكر والخميرة واقلبهم واتركهم بالجانب ليختمرو .
3- في بولة انزل الدقيق وانزل علية ملح وبيكينج بودر وامزجهم مع بعض .
4- بعد مالخميرة علت انزلها علي الخليط السائل وانزل الدقيق وابتدي اعجن كل المكونات مع بعض لغاية متلم واحصل علي عجينة لينة وافضل اعجن فيها لمدة7دقايق لغاية متبقا ناعمة .
5- ااغطيها واسبها تخمر ويتضاعف حجمها ابدء اقسمها كور قد البيضة واغطيهم واسبهم يرتاحم 10 دقابيق بعد مالعجين ارتاح ابدء افرد الكرات دايرة وادهن النص اي ماده دهنية واطبق وادهن الربع واطبق لغاية متديني شكل مثلث.
6- هخلص كل الكمية وارصهم في صنية مدهونة زيت وافضل الاولومنيوم واسبها تخمر تاني نص ساعة وبعدها ادهن وشها بالخليط وممكن ارش سمسم او حبة البركة .
7- علي فرن سخن علي 200 ادخلهم الرف الوسطاني ولما يستوم اخرجهم واغطيهم بفوطة نضيفة وابدء افتح الفتحات واحشيها زي السندوتشات والف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top