--> الجاتوة الفانيليا - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الحلويات / الفانيليا / جاتوة / فاطمه ابو حاتي

الجاتوة الفانيليا

جاتوه فانيليا 

المقادير :
كوب ونصف دقيق 
6بيض 
كوب الا ربع سكر 
رشة ملح
ملعقة صغيرة فانيليا سائلة 
للتزيين :
سيرب 
كوب كريم شانتي خام
كوب لبن مثلج 
نصف كوب سكر بودرة 
فواكة حسب الرغبة 

الطريقة :
1- في بولتين نضاف وناشفين خالص افصل 5بيضات افصل البياض عن الصفار وعلي الصفار انزل البيضة ال6كاملة .
2- انزل نصف كمية السكر علي البياض والملح واخفق لغاية مالقوام يبقا فوم وجامد وعلي الصفار انزل باقي السكر واخفق لغاية مالقوام يعلي يبيض .
3- انزل الالصفار ع البياض واقلب براحة جدا من تحت لفوق اول ميندمجو ابدء انخل الدقيق معلقة معلقة مع التقليب من تحت لفوق وكل ميختفي الدقيق انزل لغاية مالكمية تنتهي  وفي صنية مقاس 40 انزل ورقة زبدة وانزل الخليط.
4- ادخلها فرن سخن علي 180 درجة علي الرف الوسطاني مده ربع ساعة واختبرة من النص اول ميستوي اخرجة واسيبة لتاني يوم  وابدء اقطعة 3قطع واسقي الكيك بالسيرب الخفيف البارد وانزل الكريمة  وطبعا دي بتحطي في بولة الكريم شانتي والسكر واللبن وتخفقيهم لغاية مالقوام يعلي ويجمد .
5- وانزل الكريمة علي الجزء الاول وافرده وانزل القطعة التانية كملي الطبقات بنفس الطريقة اسقي وطبقة كريمة وطبقة كيك بعد متخلصي الطبقات قطعي الاطراف وسويها وابدئي تنزلي الكريمة علي الوجه وبالسكينة اقطعي بالمقاس اللي يناسبك ونزليها في مية سخنة وامسحيها واقطعي وهكذا كل مرة تقطعي فيها القطع تنزليها في المية وتمسحيها بمنديل عشان متبهدلش الطبقات .
6- خلصتي تقطعيع بتزينيهم التزيين اللي يناسك بالكريم شانتي والفواكة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top