--> طريقة عمل النوجة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الحلويات / النوجة / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل النوجة

نوجه

المقادير :
2كوب سكر 
كوب ماء 
ملعقة صغيرة ملح ليمون 
ربع كوب عسل ابيض 
سوداني محمص 
2بياض بيض
رشة ملح
فانيليا 
للفرد :
نشا 

الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل السكر والمية وملح الليمون واتركهم لغاية ميغلم كويس واول ميبدء يعقد اخد منة براحة قطعة وانزلها في مية واختبرها بايدي لو لقتها بتتشكل وعملت كورة كده يبقا استوا لو لسه سايبة افضل سيبه علي نار هادية لغاية مختبرة ويعمل كورة .
2- انزلة اول ميستوي العسل واسيبة يغلي معاه 10 دقايق وفي بولة تانية انزل البياض والملح وافضل اخفق فيه لغاية ميعلي انزل الفانيليا ويبيض ويبقا جامد كده والعسل خلاص خلص انزل منة براحة وهو سخن سرسوب كده مع الخفق لغاية منزل كل الكمية .
3- افضل اضرب فيه لغاية مالخيط يبرد في ايدي خالص في صنية عليها طبقة من النشا متساوية من الارضية والجوانب وانزل النوجة وافردها هي طبعا بتلزق جدا احاول افردها واسبها لتاني يوم واقطعها وطبعا ممكن احطلها مع الخفق الاخير سوداني او اي مكسرات وممكن تكون سادة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top