كفتة السمك
المقادير :
كيلو سمك فيلية قشر بياض
2بطاطس مسلوقة ومهروسة
نصف كوب شبت وكزبرة
نصف كوب بقسماط مطحون
ملعقة كبيرة بصل بودر
ملعقة كبيرة ثوم بودر
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كزبرة جافة
ملح
رشة شطة
للتغطية :
نصف كوب دقيق
2بيضة
2ملعقة كبيرة لبن
كوب بقسماط
نصف كوب دقيق
ربع كوب نشا
ملح
فلفل اسود
زيت للقلي
الطريقة :
1- في الكبة اضع السمك والملح والبطاطس والبقسماط والكمون والشطة والبصل والثوم والشبت والكزبرة وافرمهم كويس جدا .
2- في طبق اضع الدقيق وفي طبق تاني اضع البيض واللبن وامزجهم وفي طبق اضع البقسماط والدقيق والنشا واقلبهم .
3- انزل كفتة السمك بعد مشكلها في الدقيق والبيض وبعدين خلطة الدقيق بالنشا وارصهم بجانب بعض وااغطيهم وادخلهم التلاجة نص ساعة .
4- اخرجهم علي زيت القلي السخن جدا وغزير لغاية مياخدو لون حلو جدا ويستوي لان السمك مش بياخد سوا كتير بيتستوي بسرعة واقدمهم والف هنا .
المقادير :
الطريقة :
كيلو سمك فيلية قشر بياض
2بطاطس مسلوقة ومهروسة
نصف كوب شبت وكزبرة
نصف كوب بقسماط مطحون
ملعقة كبيرة بصل بودر
ملعقة كبيرة ثوم بودر
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كزبرة جافة
ملح
رشة شطة
للتغطية :
نصف كوب دقيق
2بيضة
2ملعقة كبيرة لبن
كوب بقسماط
نصف كوب دقيق
ربع كوب نشا
ملح
فلفل اسود
زيت للقلي
الطريقة :
1- في الكبة اضع السمك والملح والبطاطس والبقسماط والكمون والشطة والبصل والثوم والشبت والكزبرة وافرمهم كويس جدا .
2- في طبق اضع الدقيق وفي طبق تاني اضع البيض واللبن وامزجهم وفي طبق اضع البقسماط والدقيق والنشا واقلبهم .
3- انزل كفتة السمك بعد مشكلها في الدقيق والبيض وبعدين خلطة الدقيق بالنشا وارصهم بجانب بعض وااغطيهم وادخلهم التلاجة نص ساعة .
4- اخرجهم علي زيت القلي السخن جدا وغزير لغاية مياخدو لون حلو جدا ويستوي لان السمك مش بياخد سوا كتير بيتستوي بسرعة واقدمهم والف هنا .
الارز بالخضار
المقادير :
2كوب ارز بسمتي
4كوب ماء مغلي
نصف كوب بسلة
نصف كوب جزر مكعبات
نصف كوب فلفل الوان مكعبات
نصف كوب مشروم فريش
بصلة مكعبات
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
مكعب مرقة خضار
زيت
ملح
الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل الزيت يسخن انزل البصلة واعطيها تشويحة لغاية متتدبل وانزل الثوم واول مرحتة يطلع انزل البسلة والجزر والفلفل والمشروم واقلبهم كويس جدا عشان يدبلم وانزل مكعب المرقة .
2- انزل الرز واقلب فيه لغاية ميسخن كويس وانزل المية المغلية وممكن رز بلدي عادي واظبط ملحة واغطية يتشرب ويغلي اهدي النار علية خالص واسيبة يستوي برحتة خالص .
جمبري بالاسبرينج رزلو
المقادير :
نصف كيلو جمبري
سبرينج رولز
ملعقة صغيرة عصير ليمون
ملعقة كبيرة هوت صوص
ملعقة كبيرة نشا
2ملعقة كبيرة ماء
ملعقة صغيرة ثوم بودر
رشة كمون
ملح
الطريقة :
1- اجيب واحدة الاسبرينج واعملها مثلث واخد الجمبري بعد متنضف كويس من غير منشيل الديل بس شلنا الكيس الرملي اللي في الظهر واتنضف كويس .
2- اتبل الجمبري والليمون والهوت صوص والثوم البودر ورشة كمون وملح واقلبهم كويس اجيبة وقطع العرق اللي في الضهر عشان وانا بقلي ميلفش مني .
3- ادخل جسمو جوة الاسبرينج واسيب بس الديل باين والفة واعمل عجينة بالنشا والمية والزق الاطراف الاخيرة واعمل الكمية كلها بنفس الطريقة .
4- انزل الجمبري في زيت سخن وغزير لغاية مياخد اللون الدهبي واقدمة والف هنا .
صوص المايونيز الحار
المقادير :
كوب مايونيز
ملعقة كبيرة صوص حار
نصف م صغيرة عصير ليمون
ملعقة صغيرة شطة
ربع ملعقة صغيرة ملح
ربع ملعقة صغيرة فلفل اسود
الطريقة :
1- في بولة اضع المايونيز والصوص الحار والليمون والملح والفلفل والشطة واقلبهم كويس جدا واقدمهم مع كفتة السمك والجمبري .
المقادير :
نصف كيلو جمبري
سبرينج رولز
ملعقة صغيرة عصير ليمون
ملعقة كبيرة هوت صوص
ملعقة كبيرة نشا
2ملعقة كبيرة ماء
ملعقة صغيرة ثوم بودر
رشة كمون
ملح
الطريقة :
1- اجيب واحدة الاسبرينج واعملها مثلث واخد الجمبري بعد متنضف كويس من غير منشيل الديل بس شلنا الكيس الرملي اللي في الظهر واتنضف كويس .
2- اتبل الجمبري والليمون والهوت صوص والثوم البودر ورشة كمون وملح واقلبهم كويس اجيبة وقطع العرق اللي في الضهر عشان وانا بقلي ميلفش مني .
3- ادخل جسمو جوة الاسبرينج واسيب بس الديل باين والفة واعمل عجينة بالنشا والمية والزق الاطراف الاخيرة واعمل الكمية كلها بنفس الطريقة .
4- انزل الجمبري في زيت سخن وغزير لغاية مياخد اللون الدهبي واقدمة والف هنا .
صوص المايونيز الحار
المقادير :
كوب مايونيز
ملعقة كبيرة صوص حار
نصف م صغيرة عصير ليمون
ملعقة صغيرة شطة
ربع ملعقة صغيرة ملح
ربع ملعقة صغيرة فلفل اسود
الطريقة :
1- في بولة اضع المايونيز والصوص الحار والليمون والملح والفلفل والشطة واقلبهم كويس جدا واقدمهم مع كفتة السمك والجمبري .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق