--> حلقة العزومه اليوم 1/10/2018 - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home العزومة / حلقة العزومه / فاطمه ابو حاتي

حلقة العزومه اليوم 1/10/2018

كفتة السمك 

المقادير :
كيلو سمك فيلية قشر بياض 
2بطاطس مسلوقة ومهروسة 
نصف كوب شبت وكزبرة 
نصف كوب بقسماط مطحون 
ملعقة كبيرة بصل بودر 
ملعقة كبيرة ثوم بودر 
ملعقة صغيرة كمون 
ملعقة صغيرة كزبرة جافة 
ملح
رشة شطة 
للتغطية :
نصف كوب دقيق 
2بيضة 
2ملعقة كبيرة لبن 
كوب بقسماط 
نصف كوب دقيق 
ربع كوب نشا 
ملح
فلفل اسود
زيت للقلي 

الطريقة :
1- في الكبة اضع السمك والملح والبطاطس والبقسماط والكمون والشطة والبصل والثوم والشبت والكزبرة وافرمهم كويس جدا .
2- في طبق اضع الدقيق وفي طبق تاني اضع البيض واللبن وامزجهم وفي طبق اضع البقسماط والدقيق والنشا واقلبهم .
3- انزل كفتة السمك بعد مشكلها في الدقيق والبيض وبعدين خلطة الدقيق بالنشا وارصهم بجانب بعض وااغطيهم وادخلهم التلاجة نص ساعة .
4- اخرجهم علي زيت القلي السخن جدا وغزير لغاية مياخدو لون حلو جدا ويستوي لان السمك مش بياخد سوا كتير بيتستوي بسرعة واقدمهم والف هنا .

الارز بالخضار 


المقادير :
2كوب ارز بسمتي 
4كوب ماء مغلي
نصف كوب بسلة 
نصف كوب جزر مكعبات 
نصف كوب فلفل الوان مكعبات 
نصف كوب مشروم فريش 
بصلة مكعبات 
ملعقة صغيرة ثوم مفروم 
مكعب مرقة خضار 
زيت 
ملح

الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل الزيت يسخن انزل البصلة واعطيها تشويحة لغاية متتدبل وانزل الثوم واول مرحتة يطلع انزل البسلة والجزر والفلفل والمشروم واقلبهم كويس جدا عشان يدبلم وانزل مكعب المرقة .
2- انزل الرز واقلب فيه لغاية ميسخن كويس وانزل المية المغلية وممكن رز بلدي عادي واظبط ملحة واغطية يتشرب ويغلي اهدي النار علية خالص واسيبة يستوي برحتة خالص .
جمبري بالاسبرينج رزلو 

المقادير :
نصف كيلو جمبري 
سبرينج رولز 
ملعقة صغيرة عصير ليمون
ملعقة كبيرة هوت صوص
ملعقة كبيرة نشا 
2ملعقة كبيرة ماء 
ملعقة صغيرة ثوم بودر 
رشة كمون 
ملح

الطريقة :
1- اجيب واحدة الاسبرينج واعملها مثلث واخد الجمبري بعد متنضف كويس من غير منشيل الديل بس شلنا الكيس الرملي اللي في الظهر واتنضف كويس .
2- اتبل الجمبري والليمون والهوت صوص والثوم البودر ورشة كمون وملح واقلبهم كويس اجيبة وقطع العرق اللي في الضهر عشان وانا بقلي ميلفش مني .
3- ادخل جسمو جوة الاسبرينج واسيب بس الديل باين والفة واعمل عجينة بالنشا والمية والزق الاطراف الاخيرة واعمل الكمية كلها بنفس الطريقة .

4- انزل الجمبري في زيت سخن وغزير لغاية مياخد اللون الدهبي واقدمة والف هنا .
صوص المايونيز الحار 

المقادير :
كوب مايونيز 
ملعقة كبيرة صوص حار 
نصف م صغيرة عصير ليمون 
ملعقة صغيرة شطة 
ربع ملعقة صغيرة ملح
ربع ملعقة صغيرة فلفل اسود

الطريقة :

1- في بولة اضع المايونيز والصوص الحار والليمون والملح والفلفل والشطة واقلبهم كويس جدا واقدمهم مع كفتة السمك والجمبري .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top