ارز بالجمبري
المقادير :
كيلو جمبري مقشر
2كوب ارز بسمتي
2فلفل الوان مكعبات
جزرة مبشورة
كوب طماطم مكعبات
بصلة مكعبات
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
مكعب مرق خضار
رشة سكر
نصف ملعقة صغيرة بابريكا
نصف ملعقة صغيرة كمون
نصف ملعقة صغيرة كزبرة جافة
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل الزيت يسخن كويس انزلة الرز البسمتي ويكون مغسول ومنقوع نصف ساعة ومتصفي كويس واشوحة كويس جدا مع الزيت اول ميسخن انزلة المية سخنة والرز البسمتي بياخد 4كوب ماء مغلية واظبط الملح واغطي لغاية ميتشرب اهدي النار خالص واسيبة يستوي.
2- في طاسة انزل الزيت يسخن وانزل البصلة اعطيها تقليبة وانزلها الثوم واقلب من غير ملون يتغير انزل الجزر والفلفل الالوان والطماطم ومكعب الخضار واشوحهم مع بعض انزل الجمبري وملح وفلفل وكمون وكزبرة والسكر واقلب هو بياخد من 5الي 6دقايق بيكون استوي ومطولش علية عشان ميجلدش واقدمة مع الرز بعد ميستوي والف هنا .
المقادير :
كيلو جمبري مقشر
2كوب ارز بسمتي
2فلفل الوان مكعبات
جزرة مبشورة
كوب طماطم مكعبات
بصلة مكعبات
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
مكعب مرق خضار
رشة سكر
نصف ملعقة صغيرة بابريكا
نصف ملعقة صغيرة كمون
نصف ملعقة صغيرة كزبرة جافة
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل الزيت يسخن كويس انزلة الرز البسمتي ويكون مغسول ومنقوع نصف ساعة ومتصفي كويس واشوحة كويس جدا مع الزيت اول ميسخن انزلة المية سخنة والرز البسمتي بياخد 4كوب ماء مغلية واظبط الملح واغطي لغاية ميتشرب اهدي النار خالص واسيبة يستوي.
2- في طاسة انزل الزيت يسخن وانزل البصلة اعطيها تقليبة وانزلها الثوم واقلب من غير ملون يتغير انزل الجزر والفلفل الالوان والطماطم ومكعب الخضار واشوحهم مع بعض انزل الجمبري وملح وفلفل وكمون وكزبرة والسكر واقلب هو بياخد من 5الي 6دقايق بيكون استوي ومطولش علية عشان ميجلدش واقدمة مع الرز بعد ميستوي والف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق