--> لعشاق الشيكولاتة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الكيك / فاطمه ابو حاتي / كيكة / لعشاق الشيكولاتة

لعشاق الشيكولاتة

لعشاق الشيكولاته

المقادير :
مقادير الكيك :
كوب وربع دقيق
ربع كوب كاكاو خام
نصف كوب زيت
نصف كوب لبن
كوب الا ربع سكر
2بيضة
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة صغيرة فانيليا
رشة ملح
ملعقة صغيرة نسكافية
مقادير الصوص :
كوب لبن
كوب الا ربع سكر
نصف كوب كاكاو خام
ثلث كوب زيت
مقادير الكروكان :
نصف كوب سكر
ربع ملعقة صغيرة كربونات الصودا
كوب مكسرات
كوب كريمة
ربع كيلو شيكولاتة خام

الطريقة :
1- في بولة انزل البيض والفانيليا والسكر واخفق بالمضرب لغاية ميمتزجو ويبقا القوام لونة ابيض انزل الزيت واللبن واخلط حتي يمتزجو .
2- علي الدقيق انزل الكاكاو والبيكينج بودر والملح والنسكافية واقلبهم مع بعض والدقيق يكون منخول 3مرات وانزل وحده وحده علي الخليط السائل لغاية مخلص الكمية ويمتزجو .
3- ادهن قالب زيت وابطنة دقيق وانزل الخليط وادخلة فرن سخن 180درجة علي الرف الوسطاني مده نصف ساعة واخرجها واسبها تبرد.
4- اعمل بقا الخليط اللي هنسقي بيه في الكبة انزل اللبن والسكروالكاكاو واخلط وانزل الزيت شوية واخلط والباقي واخلط واعمل في الكيك فتحات بالاستيكس وانزل الخليط واسبها تتشربة تماما .
5- في الطاسة انزل سكر ومعلقتين مية واهز الطاسة كل شوية لغاية مكل السكر يبقا لونة دهبي ومقلبشخالص التقليب هيخلية يكلكع ويبوظ كفاية اني اهزة بس واول ملونة بقا دهبي فاتح انزل الكربوناتو وابعد عن النار مع التقليب وانزل المكسرات حسب المتوفر .
6- افضل اقلب بمعلقة خشب او شيليكون عشان الحرارة واول ميختلط انزلهم علي صنية مدهونة زيت وافردة بسوا واحد واسيبة يبرد خالص .
7- في طاسة انزل الكريمة واسخنها متغليش يدوب تسخن انزلها علي الشيكولاتة وتكون مبشورة افضل او مكسرة واقلب لغاية متفك خالص وازل الصوص علي الكيكة واوزع الكروكان عليها واقدمها والف هنا .


اقرأ أيضا:

هناك تعليقان (2):

اللحوم

اللحوم
to Top