--> لقمة القاضي (زلابية ) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الحلويات / الزلابيه / القاضي / فاطمه ابو حاتي / لقمة

لقمة القاضي (زلابية )

زلابيه

المقادير :
2كوب دقيق
رشة ملح
ملعقة كبيرة سكر 
ملعقة كبيرة خميرة 
ملعقة كبيرة ممسوحة نشا 
1/2ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
كوب وربع ماء دافيء 
ربع كوب دافيء للعجن
للشربات :
كوب ونصف ماء 
كوب سكر 
عصير نصف ليمونة 

شاهد ايضا : طريقة عمل فطائر الزلابيه الشهيه
شاهد : طريقة عمل الزلابيه ( العوامات )

الطريقة :
1- في البولة انزل الدقيق والنشا والبيكينج بودر والملح والسكر والخميرة واقلبهم كويس جدا وانزل بالمية كوب وربع واقلب .
2- انزل بباقي المية مع التقليب لغاية ملاقي سمك العجينة لا هو خفيف ولا تقيل وناعم واغطيها واسبها تخمرساعة لغاية ميتضاعف حجمها .
3- في الوقت ده هجهز الشربات انزل علي النار المية والسكر يغلم انزل عصير الليمون واسبها تغلي تاني واطفي علية واسيبة يبرد خالص .
4- بعد مختمرت ابل ايدي زيت او المعلقة واهبطها تاني واقلبها تقلبتين ووعندي 3طرق اول واحدة انزل ايدي فيها وبين قبضة ايدي اطلعها وبمعلقة صغيرة مبلولة في الزيت اخد مبين القبضة وانزل في الزيت وكل مرة اخد بالمعلقة لازم تكون نزلة في الزيت .
5- الطريقة التانيةانزلها في كيس واقفلة واقصة قصة صغيرة او حسب الحجم المناسب ليكي وابدء انزل العجينة وبمقص نازل في الزيت وانزل علي الزيت ويكون سخن جدا واول منزلها افضل اقلب فيها لغاية متاخد اللون الدهبي .
6- الطريقة التالتة انك تنزليها في كيس حلواني وبفتحة عادية وتنزلي العجينة وتقصي بالمقص المبلول في الزيت الافضل طبعا اننا نسوي الزلابية لغاية متسمك نفسها واطلعها واسبها تبرد واقليها تاني لغاية متاخد اللون الدهبي ونطلعها علي الشربات الساقع وممكن ازينها بصوص شيكولاتة او صوص التوفي اللي عملناه او سكر بودرة عندك 3طرق واختيارات كتيرة حسب متحبي .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top