كيك الباباز
المقادير :
4كوب دقيق
2كوب لبن دافيء
2ملعقة كبيرة سكر
2باكو خميرة
كوب زبدة
5بيض
رشة ملح
كوب عصير برتقال
بشر برتقال
ملعقة صغيرة فانيليا
للشربات :
2كوب ماء
2كوب سكر
قرفة
شرائح برتقال
الطريقة :
1- ادفي الللبن وانزل فيه السكر والخميرةوبشر البرتقال واقلبهم كويس وانزل عليهم البيض مع التقليب المستمر واخيرا عصير البرتقال واقلبهم .
2- انزل الدقيق بالملح علي الخليط ممكن في العجان وممكن علي ايديكي وانزل الزبدة مع الخفق معلقة معلقة يندمجو ابدء ارب العجين وهو بيكون سايل واسيبة يخمر لمده نصف ساعة .
3- بعد متخمر اهبطها بايدي تاني بالتقليب فيها وانزلها في قالب مدهون زيت ووانزلها في كيس حلواني واوزعها علي القالب واسبها تخمر تاني .
4- بعد متخمر تاني ادخلها فرن سخن علي 180 درجة لتمام السوا واسبها تبرد خالص واشيل الوش وابدء اسقي بالشربات المغلي لغاية مالشربات يعدي الكيكة اسبها تتشربة خالص واسقي تاني لغاية مالشربات يعدي الكيكة وتتشربة واقطعها وهتكون جاهزة .
المقادير :
4كوب دقيق
2كوب لبن دافيء
2ملعقة كبيرة سكر
2باكو خميرة
كوب زبدة
5بيض
رشة ملح
كوب عصير برتقال
بشر برتقال
ملعقة صغيرة فانيليا
للشربات :
2كوب ماء
2كوب سكر
قرفة
شرائح برتقال
الطريقة :
1- ادفي الللبن وانزل فيه السكر والخميرةوبشر البرتقال واقلبهم كويس وانزل عليهم البيض مع التقليب المستمر واخيرا عصير البرتقال واقلبهم .
2- انزل الدقيق بالملح علي الخليط ممكن في العجان وممكن علي ايديكي وانزل الزبدة مع الخفق معلقة معلقة يندمجو ابدء ارب العجين وهو بيكون سايل واسيبة يخمر لمده نصف ساعة .
3- بعد متخمر اهبطها بايدي تاني بالتقليب فيها وانزلها في قالب مدهون زيت ووانزلها في كيس حلواني واوزعها علي القالب واسبها تخمر تاني .
4- بعد متخمر تاني ادخلها فرن سخن علي 180 درجة لتمام السوا واسبها تبرد خالص واشيل الوش وابدء اسقي بالشربات المغلي لغاية مالشربات يعدي الكيكة اسبها تتشربة خالص واسقي تاني لغاية مالشربات يعدي الكيكة وتتشربة واقطعها وهتكون جاهزة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق