--> طريقة عمل السجق - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home السجق / اللحوم / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل السجق

سجق

المقادير :
طاقة اوالهنك
كيلو لحمة
ربع كيلو بوش
نصف كوب فول صويا او بقسماط
ملح
نصف كوب خل
راس ثوم صغيرة
ربع ملعقة صغيرة  بابريكا
ربع ملعقة صغيرة حبهان
ربع ملعقة صغيرة فلفل اسود
ربع ملعقة صغيرة جوزة الطيب
ربع ملعقة صغيرة قرفة
ربع ملعقة صغيرة كبابة صيني
فلفل الوان

الطريقة :
1- افرم كل المكونات مع بعض في المفرمة او لو معندكيش مفرمة ممكن توديهم عند الجزار يفرمهم بس الاول تكونينقعة الفول الصويا في كوب ماء ساخن وواول ميتشربها تعصرية كويس جدا من اي مية وتستخدمية او مش بتفضلية يبقا استخدمي البقسماط .
2- وعما تفرمي المكونات انقعي الهنك في مية لمده 10 دقايق اجيب القمع او بالمكنة بتاعة البسكوت او مكنة البيتي فور وبالقمع الخاص بالسجق ابدء ادخل الهنك براحة خالص لانك رقيق جدا .
3- وابدء ادخل اللحمة في القمع او المكنة وابدء اشغل ادخل اللحمة للهنك بس كل مدخل اوزع اللحمة عشان متتقطعش ولو اتقطعت اربطها واكمل عادي جدا هو بياخد وقت شوية بس النتيجة هتكون روعة جدا .
4- اخلص كل الكمية واضعة في الشمس 6ساعات يتشمع ياخد تهوية بس واقلية وممكن اقلية علي طول واحتفظ بية في الفليزر في اكياس او اطباق وبالف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top