طريقة عمل ديسباسيتو كيك
المقادير :
5بيضات بدرجة حرارة المطبخ
ملعقة صغيرة فانيليا
كوب الا ربع سكر
كوب الا ربع دقيق منخول
4ملعقة كبيرة كاكاو خام
ملعقة صغيرة ممتلئة بيكينج بودر
رشة ملح
للتسقية :
نصف كوب لبن ساخن
ملعقة كبيرة كاكاو
ملعقة كبيرة سكر
للطبقة الاخيرة :
200جرام كريمة خفق
200جرام شيكولاتة مبشورة
نصف كوب كريم شانتي خام
2ملعقة كبيرة سكر بودرة
نصف كوب لبن مثلج
للتزيين :
بسكوت اولايو مكسر
شيكوليت شيبس
شيكولاتة مبشورة
شاهد ايضا :طريقة عمل لاتية كيك
الطريقة :
1- في بولة انزل البيض والفانيليا واخفق وعندما يمتزج البيض ولون يتغير ابدء انزل السكر شوية بشوية مع الخفق كل ميمتزج انزل لغاية مخلص كل الكمية .
2- بعد ميعلي علي علي اعلي درجة واخفقي لغاية ملونة يبقا لونة ابيض فاتح اخطي في بولة الدقيق بالكاكاو والبيكينج بودر والملح وابدئي انخلي شوية بشوية مع التقليب في اتجاه واحد من تحت لفوق براحة خالص .
3- خلاص امتزجو والدقق اختفا هاتي القوالب امليها ال1/3بس ونزليهم في صنية ودخليهم علي فرن سخن جدا علي 180درجة لمده ربع ساعة واختبريها من النص لو استوت خرجيها وبالاستيكس اعمللها فتحات .
4- اخلطي اللبن بالسكر والكاكاو وقلبيهم كويس جدا وابدئي اسقي الكيك بالخليط وسبيها تشرب الخليط وتعالي نعمل الكريمة في بولة نزلي الكريم شانتي والسكر واللبن واخلطي لغية مالقوام يعلا ويتماسك .
5- في حلة علي النار نزلي الكريمة وسخنيها بس وشليها من علي النار ونزلي الشيكولاتة وقلبيها لغاية متكون سائلة تماما ونزلي القليل من خليط الشيكولاتة علي الكريم شانتي وقلبيهم مع بعض .
6- بعدها ابدئي نزلي من الكريم شانتي البني علي صوص الشيكولاتة وقلبي ونزلي وقلبي لغاية متخلصي كل الكمية المهم التقليب الكويس وزعي الخليط علي الكيك وابدئي زيني وجه الكيك حسب التزيين اللي يناسبك باكمونات المتوفرة .
5بيضات بدرجة حرارة المطبخ
ملعقة صغيرة فانيليا
كوب الا ربع سكر
كوب الا ربع دقيق منخول
4ملعقة كبيرة كاكاو خام
ملعقة صغيرة ممتلئة بيكينج بودر
رشة ملح
للتسقية :
نصف كوب لبن ساخن
ملعقة كبيرة كاكاو
ملعقة كبيرة سكر
للطبقة الاخيرة :
200جرام كريمة خفق
200جرام شيكولاتة مبشورة
نصف كوب كريم شانتي خام
2ملعقة كبيرة سكر بودرة
نصف كوب لبن مثلج
للتزيين :
بسكوت اولايو مكسر
شيكوليت شيبس
شيكولاتة مبشورة
شاهد ايضا :طريقة عمل لاتية كيك
الطريقة :
1- في بولة انزل البيض والفانيليا واخفق وعندما يمتزج البيض ولون يتغير ابدء انزل السكر شوية بشوية مع الخفق كل ميمتزج انزل لغاية مخلص كل الكمية .
2- بعد ميعلي علي علي اعلي درجة واخفقي لغاية ملونة يبقا لونة ابيض فاتح اخطي في بولة الدقيق بالكاكاو والبيكينج بودر والملح وابدئي انخلي شوية بشوية مع التقليب في اتجاه واحد من تحت لفوق براحة خالص .
3- خلاص امتزجو والدقق اختفا هاتي القوالب امليها ال1/3بس ونزليهم في صنية ودخليهم علي فرن سخن جدا علي 180درجة لمده ربع ساعة واختبريها من النص لو استوت خرجيها وبالاستيكس اعمللها فتحات .
4- اخلطي اللبن بالسكر والكاكاو وقلبيهم كويس جدا وابدئي اسقي الكيك بالخليط وسبيها تشرب الخليط وتعالي نعمل الكريمة في بولة نزلي الكريم شانتي والسكر واللبن واخلطي لغية مالقوام يعلا ويتماسك .
5- في حلة علي النار نزلي الكريمة وسخنيها بس وشليها من علي النار ونزلي الشيكولاتة وقلبيها لغاية متكون سائلة تماما ونزلي القليل من خليط الشيكولاتة علي الكريم شانتي وقلبيهم مع بعض .
6- بعدها ابدئي نزلي من الكريم شانتي البني علي صوص الشيكولاتة وقلبي ونزلي وقلبي لغاية متخلصي كل الكمية المهم التقليب الكويس وزعي الخليط علي الكيك وابدئي زيني وجه الكيك حسب التزيين اللي يناسبك باكمونات المتوفرة .
تسلم ايديكم تحفه
ردحذفربنا يخليكوا ليا انتى اللى عسل ياقمر
حذفجميله جميله جميله
ردحذفحبيبتى تسلميلى انتى اللى جميله
حذف