--> طريقة عمل البليلة باللبن - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البليلة / باللبن / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل البليلة باللبن

بليله باللبن 

بليله باللبن فاطمه ابو حاتي

المقادير :
كيس قمح
ربع كيلو كنافة محمرة 
كوب مكسرات مجروشة 
كوب سكر 
لتر لبن (الحليب )
ملعقة كبيرة نشا 
2ملعقة كبيرة جوز هند
2ملعقة كبيرة كريم شانتي بودر
2ملعقة كبيرة قشطة بلدي
ملعقة كبيرة قرفة بودر 
ملعقة صغيرة فانيليا 


الطريقة :
1- انقعي القمح ليلة بعد متنقية كويس وتختاري نوعية كويس قمح كامل الحبة واغسلية كويس من مية النقع ونزلية في حلة وغطية بالمية كويس وغطية وسبيها تستوي .
2- بعد مالقمح استوي احط اللبن علي النار يغلي واشيلو وانزلة السكر وجوز الهند والفانيليا والقرفة والقشطة وقلبي كويس في بولة نزلي الكريم شانتي البودر والنشا ودوبيهم بقليل من الماء ونزلي مع القليب حتي يبح لة قوام .
3- طبعا اكون مجهزة الكنافة وطرقتها انك تجيبي الكنافة تدخليها الفليزر تتجمد وتخرجيها تكسريها هتكون ناعمة وتنزللها 2ملعقة كبيرة سمنة وتقلبيها كويس وتدخلها فرن سخن علي درجة حرارة متوسطة ومن وقت للتاني قلبيها لغاية متبقا باللون الدهبي الجميل سبيها تبرد.
4- في البولات او الكاسات المتوفر عندك استعملية نزلي طبقة من القمح وطبقة من الكنافة ومكسرات ونزلي اللبن نزلي رشة من القرفة والكنافة والمكسرات والتزيين ده حسب المتوفر وعلي حسب زوقك ودخليهم التلاجة يسقعو وتخرجيهم قدمي بالف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top