--> طريقة عمل المدلعة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المدلعة

طريقة عمل المدلعة

مدلعه

مدلعه

المقادير :
بسبوسة :مقادير البسبوسة 
3كوب دقيق سميد (السمولينا )
كوب لبن دافيء 
كوب سمنة علي زيت دافيء 
نصف كوب سكر 
4ملعقة كبيرة جوز هند
2ملعقة كبيرة لبن بودرة 
ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
2ملعقة كبيرة عسل ابيض
رشة ملح 
للسيرب :
2كوب سكر 
2كوب ماء 
ملعقة كبيرة سمنة 
كنافة :مقادير الكنافة 
نصف كيلو كنافة 
نصف كوب سمنة 
نصف كوب سكر بودرة 
للسيرب :
2كوب سكر 
كوب ونصف ماء 
ملعقة كبيرة عسل نحل 
نصف عصير ليمونة 
الحشو :
كريم شانتي
كريم باستري (الكاستر )
كراميل (صوص التوفي )

شاهد ايضا : طريقة عمل الهريسة الدمياطي 

الطريقة :
1- ابدء اعمل البسبوسة اجيب بولة انزل فيها السميد واللبن وجوز الهند والبيكينج بودر والسكر واقلب كل المكونات مع بعض كويس انزل السمنة علي زيت وابس كل الدقيق بالسمنة يعني كل الدقيق لازم يتشرب السمنة وانزل العسل علي اللبن اقلبهم كويس اوي وانزلهم علي الدقيق واقلب خفيف بس يدوب يختلطم بلاش التقليب كتير عشان متنشفش .
2- ادهن صنية مقاس 26 بالسمنة وانزل الخليط واخبطها خبطتين لغاية مالوش يتساوا وادخلها فرن سخن علي 200 او درجة حرارة عاليو ع الرفالوسطاني تاخد لون من الجوانب وافتح عليها الشواية تاخد لون حلو من فوق لقتيها خدت لون من الجوانب والوش اتحمر خرجيها واعطيها السيرب بتاعها وهيا سخنة وغطيها وسبيها تتشرب وتبرد .
3- لعمل السيرب حطي السكر يتكرمل وهزي الطاسة او الحلة عشان كل السكر ياخد اللون الدهبي ونزلي المية يفكم مع بعض ويغليم نزلي السمنة ونزلية علي البسبوسة وهيا سخنة .
4- لعمل الكنافة الافضل ان الكنافة تكون بايتة ليلة في الفليزر وتخرجيها وهيا متلجة كسريها ونزلي المنة وافركيهم مع بعض لغاية ماكل الكنافة تتشرب السمنة ونزلي السكر وقلبيهم مع بعض ادهني صنية بالسمنة ونزلي خليط الكنافة وافرديها كويس او هاتي صنية صغيرة واكبسي بيها وع الوش وزعي معلقتين سمنة ودخليها فرن سخن علي 200درجة اول متاخد لون من الجوانب ولعي عليها الشواية لغاية متاخد لون من فوق مع الملاحظة .
5- بعد متكوني عملتي السيرب وسبتية يبرد خالص اسقي بنصة الوش واقلبيها واسقي الناحية التانية والعسل انك تحطي السكر والمية وتسبيهم يغلم ونزلي العسل وعصير الليمون وسبيها تغلي تاني وسبية يبرد خالص.
6- بعد مالكنافة بردت والبسبوسة هاتي الكنافة ةحطيها علي ضهر صنية ووزعي الكريم بستري عليها كويس ممكن تستخدمي القمع وهاتي ورقة زبدة نزلي عليها البسبوسة واقلبيها علي الكنافة ورقة الزبدة هتسعدك اكتر وعلي الوش وزعي الكريم شانتي وبالكورنية او بمعلقة واعملي خطوطرايح جاي بالكراميل ممكن كمان يبقا جناش شيكولاتة او صوص شيكولاتة التزيين ده حسب رحتك وبالهنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top