ارز بسمتي بالبسله والجزر
المقادير :
2كوب ارز بسمتي
4كوب شوربة ساخنة
كوب كبدة فراخ قطع
كوب بسلة
نصف كوب جزر
2ملعقة كبيرة زيت
بصلة كبيرة مقطعة صغير
ملح
فلفل اسود
ملعقة كبيرة عسل اسود
ملعقة كبيرة سكر سكر
رشة بهارات سبعة
الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل زيت وزبدة وانزل البصلة واشوحها لغاية متاخد لون انزلها السكر واقلب لغاية ملونها يبقا دهبي وحلو .
2- انزل البسلة والجزر واقلبهم واهدي النار ةاغطيهم لغاية مينزلو ميتهم ويدخلو في السوا انزل الرز الفلفل والعسل واقلبهم مع بعض لغاية مالرز يسخن .
3- انزل الشوربة واظبط الملح واغطية واسيبة يتشرب واهدي النار عشان يستوي وفي طاسة انزل فيها زيت ويسخن كويس انزل الكبدة ومقلبهاش كتير لغاية متاخد لون من كل ناحية وانزلة الحبهان والملح والفلفل واقلبها كل فترة لغاية متستوي واقدمها مع الرز وممكن ازين بالمكسرات.
المقادير :
2كوب ارز بسمتي
4كوب شوربة ساخنة
كوب كبدة فراخ قطع
كوب بسلة
نصف كوب جزر
2ملعقة كبيرة زيت
بصلة كبيرة مقطعة صغير
ملح
فلفل اسود
ملعقة كبيرة عسل اسود
ملعقة كبيرة سكر سكر
رشة بهارات سبعة
الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل زيت وزبدة وانزل البصلة واشوحها لغاية متاخد لون انزلها السكر واقلب لغاية ملونها يبقا دهبي وحلو .
2- انزل البسلة والجزر واقلبهم واهدي النار ةاغطيهم لغاية مينزلو ميتهم ويدخلو في السوا انزل الرز الفلفل والعسل واقلبهم مع بعض لغاية مالرز يسخن .
3- انزل الشوربة واظبط الملح واغطية واسيبة يتشرب واهدي النار عشان يستوي وفي طاسة انزل فيها زيت ويسخن كويس انزل الكبدة ومقلبهاش كتير لغاية متاخد لون من كل ناحية وانزلة الحبهان والملح والفلفل واقلبها كل فترة لغاية متستوي واقدمها مع الرز وممكن ازين بالمكسرات.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق