--> طريقة عمل الخميرة البيرة في المنزل - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البيرة / الخميرة / في المنزل

طريقة عمل الخميرة البيرة في المنزل

خميرة بيرة في المنزل 

المقادير :
كوب ونصف دقيق 
كوب نشا 
نصف كوب ماء دافيء 
ملعقة كبيرة عسل اسود
رشة نشادر 
شاهد ايضا : طريقة عمل الطحينة البيتي 

الطريقة :
1- في بولة انزل العسل والمية واقلبهم كويس جدا لغاية مالعسل يمتزج مع المية وانزل الدقيق واقلبها مش عاوزاها عجينة لا انا عاوزاها عجينة سايلة خالص وادخلها في برطمان واقفلها واسبها بره التلاجة 3ايان لغاية مهتلاقيها عملت فوران جوة البرطمان .
2- نزليها في بولة ونزلي عليها رشة النشادرواقلبها وابدء انزل النشا وافضل اعجن فيها وافرك فيها لغاية متكون عجينة مفرفطة بس لما تشكليها بين ايدك تتشكل لو احتاجت نشا كمان زودلها عادي بسيط لغاية متوصل انها تتشكل في ايدك .
3- المهم انها تتعجن كويس جدا لو عندك عجان اعجنيها في العجان وهاتي علبة حطي فيه كيس سندوتشات ونزلي العجينة وغطيها كويس واقفلي عليها ودخليها التلاجة مده 8ايام في مكان بارد وبعدها استخدميها خدي منها بحاجة ناشفة ونضيفة جدا واقفليها ع طول واحفظيها في التلاجة هتفضل معاكي لغاية متخلص .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top