--> طريقة عمل كيكة الحليب والكراميل (التريلتشيا) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الحليب / بالكراميل / فاطمه ابو حاتي / كيكة

طريقة عمل كيكة الحليب والكراميل (التريلتشيا)

كيكه حليب بالكراميل

كيكة الحليب

المقادير :
للكيك:
4بيض
كوب سكر 
2ملعقة صغيرة فانيليا 
3كوب دقيق
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
كوب لبن 
3/4كوب زيت 
رشة ملح
لتشريب الكيك :
2كوب حليب 
نصف كوب كريمة خفق حلويات 
ملعقة صغيرة فانيليا سائلة 
ملعقة كبيرة ونصف سكر 
للكريمة :
كوب لبن 
كوب سكر بودر 
كوب لبن بودر 
نصف كوب زيت 
للوجة :
كوب من صوص التوفي (الكراميل )

شاهد ايضا : طريقة عمل كيكة الحليب المحمص 

الطريقة :
1- في بولة انزل البيض والسكروالفانيليا واخفقهم مع بعض لغاية ميمتزجو وكمان يرتفع مع الخفق انزل الزيت سرسوب يندمجو انزل اللبن واخفق كويس جدا .
2- في بولة انزل الدقيق ويكون منخول والبيكينج بودر والملح واقلبهم مع بعض كويس وعلي الخليط السائل انزل شوية بشوية مع الخفق لغاية مالكل المكونات تندمج والدقيق يختفي تماما .
3- في قالبي بيريكس مقاس 26مبطن زيت ودقيق وانزل الكيكة وادخلها علي فرن سخن علي 180درجة لمده نصف ساعة علي الرف الوسطاني واختبرها من النص واول متستوي اخرجها تبرد .
4- اقلب الكيكة  علي الضهر بتاعها واعملها فتحات بالاستيكس وفي بولة انزل اللبن والكريمة والسكر والفانيليا واقلبهم مع بعض واشرب بيها الكيكة واسبها تتشرب تماما .
5- في الخلاط انزل اللبن البودر والسكر واللبن واخلط حتي يمتزجو وابدء انزل الزيت سرسوب مع الضرب لو حسيتي ان القوم خفيف نزليلو زيت بنفس الطريقة لغاية ميتقل معاكي ويبقا كريمي ووزعية علي وش الكيك واخيرا الكراميل اوزعة علي الوش وبالستيكس ابدء اعمل اشكال وادخلها الثلاجة واقدمها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top