--> طريقة عمل طاجن السمك في الفرن - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home السمك / طاجن / في الفرن

طريقة عمل طاجن السمك في الفرن

طاجن سمك في الفرن 

المقادير :
كيلو سمك فيلية 
فلفل الوان شرائح
بصل شرائح
طماطم شرائح
نصف كوب عصير طماطم 
ربع كوب ماء 
ملح
زيت 
زبدة 
للتتبيلة :
ثوم فصوص 
معلقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة كمون 
ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة 
فلفل احمر حامي مفروم 
عصير ليمون 
للتغطية :
دقيق

الطريقة :
1- اقوم بتقطيع السمك الفيلية الي جزءين ممكن تستخدمي اي نوع من السمك الفيلية مش تلتزمي بنوع معين .
2- افرن الثوم مع الفلفل والملح والكمون والكزبرة واخد 3/4 التتبيلة واقوم بتتبيل السمك واغطيها واتركها 2ساعة في التتبيلة .
3- علي النار انزل في طاسة زيت وزبدة تسخن كويس انزل الفلفل الالوان والطماطم والبصل وبقية التتبيلة واقلبهم مع بعض وانزل الطماطم والمية واظبط الملح واقلب لغاية ميدبلم والطماطم تتسبك .
4- ابدء السمك بالدقيق وااتركة 10دقايق واسخن زيت وابتدي اقلي السمك لغاية مياخد اللون الدهبي واطلعة علي مناديل مطبخ في طاجن انزل نصف كمية الخضار وعليها السمك وبقية الخضار علي الوش واغطية بفويل وادخلة الفرن علي الرف الوسطاني علي 180درجة لمدة نصف ساعة وقدمية مع ارز بني او ارز بالشعرية .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top