--> طريقة عمل طاجن العكاوي - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home العكاوي / طاجن / مروة الشافعي

طريقة عمل طاجن العكاوي

طاجن عكاوي 

طريقة عمل طاجن العكاوى مروة الشافعي

المقادير :
عكاوي قطع 
2بصة كبيرة مقطعة صغير
3فص ثوم 
ملعقة كبيرة سمنة 
ورق لورا 
حبهان
بصلة ارباع
ثوم فصوص
3طماطم كبيرة مبشورة 
ملح
فلفل اسود
السبع بهارات 
رشة جوزة الطيب 

شاهد ايضا : طريقة عمل الكوارع بالصلصة 

الطريقة :
1- في حلة ضغط احط مية مغلي فيها لورا وفصين ثوم وبصلة ارباع والحبهان وانزل العكاوي بعد ممسحتها ونضفتها كويس واقفل عليها بحلة الضغط ممكن تعمليها في حلة عادية ولما تستوي طلعيها  علي طبق .
2- وفي طاسة نزلي السمنة تسخن نزلي البصل والثوم وشوحيهم ونزلي العكاوي وقلبيها معاهم لغاية متاخد لون نزللها الطماطم المبشورة واول متتسبك تبليها ملح وفلفل وبهارات سبعة او بهارات لحمة وجوزة الطيب واطفي عليها .
3- هاتي طاجن نزلي العكاوي وعليها الصوص وعليهم نصف كوب شوربة وغطيهم بالفويل ودخليهم فرن سخن علي درجة حرارة 200علي الرف الوسطاني نص ساعة وشيلي الفويل وسبية ياخد لون حلو وقدمية .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top