طاجن سجق بالبطاطس
نصف كيلو سجق بلدي قطع
نصف كيلو بطاطس مكعبات
كوب فلفل الوان مكعبات
فلفل حار شرائح
بصلة مكعبات
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
كوب عصير طماطم
ملعقة كبيرة صلصة
مكعب مرق
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة سبع بهارات
ملح
فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل طاجن مسقعة بالسجق
الطريقة :
1- في الصنية انزل معلقة زيت تسخن كويس اوي وانزل السجق واعطيلو تشويحة كده وانزلة الطماطم والصلصة واقلبهم مه بعض واسبهم يغلو ويتسبكو وانزلهم شوية من المية المغلية يدوب تغطي السجقلو عاوزاها تقيلة يبقا تزودي عصير طماطم.
2- في بولة انزل البصل وملح وفلفل وكمون وبهارات وافركهم كويس مع بعض وانزلهم علي السجق والفلفل والبطاطس والثوم واقلب كل المكونات واغطيها واسبها تغلي واهدي النار واسبها تستوي ربع ساعة او 1/3ساعة وهتبقا مستوية واقدمها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق