--> طريقة عمل طاجن المسقعة بالسجق - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المسقعة / بالسجق / طاجن / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل طاجن المسقعة بالسجق

طاجن مسقعة بالسجق 

المقادير :
نصف كيلو سجق شرائح
كيلو باذنجان شرائح محمر 
2بطاطس شرائح  محمرة 
2فلفل رومي شرائح
2بصل شرائح
كوب عصير طماطم 
زيت 
رشة سكر 
ملح
فلفل اسود
ملعقة صغيرة كمون 
للبشاميل :
4ملعقة كبيرة دقيق 
4ملعقة كبيرة زبدة 
4كوب لبن 
2ملعقة كبيرة قشطة 

شاهد ايضا :طريقة عمل الاوزي 

الطريقة :
1- في طاسة انزل زيت يسخن جدا انزل السجق واقلبة لغاية ميستزي انزلة بصل وفلفل واشوحهم تشويحة وانزل الطماطم  واتبلهم ملح وفلفل وكمون ورشة سكر واسبهم يغلم مع بعض واطفي النار .
2- في حلة انزل الزبدة والدقيق واقلب واسوي الدقيق واول ميبدء يدخل في اللون الابيض انزل اللبن البارد مع التقليب لغاية ماكل الدقيق بفك وانزل معلقة كبيرة قشطة واقلب المكونات لغاية ميتماسك الخليط واتبل ملح وفلفل .
3- في طاجن انزل كبشة من البشاميل وارص طبقة باذنجان وبطاطس  وانزل الخليط ورصة باذنجان وانزل باقي البشاميل علي الوش وارب القشطة مع معلقة كبيرة لبن واوزعهم علي الوش وادخلهم علي فرن سخن ع الرف الوسطاني لغاية متاخد لون حلو من الوش واقدمهم .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top