--> طريقة عمل الجبنة الكيري في المنزل - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الجبنة / الكيري

طريقة عمل الجبنة الكيري في المنزل

جبنة كيري 

المقادير :
كيلو لبن او لبن قاطع 
4كوب خل 
2قطعة جبنة نستو 
2ملعقة كبيرة لبن بودرة 
ملح
ربع كوب زبدة 
ربع كوب زيت
نصف كوب لبن او شرش اللبن

شاهد ايضا : طريقة عمل الجبنة المثلثات البيتي
الطريقة :
1- لو عندك اللبن قطع صفية لغاية مينزل الشرش بتاعة تصفية في مصفا سلك ضيقة او في شاشة تحته بولة لغاية مينزل الشرش خالص .
2- لو معندكيش لبن قاطع اغلي اللبن وبعد ميغلي نزلي الخل علية هيقطع معاكي اطفي علية واعملي نفس الخطوة اللي قولنا عليها في الاول .
3- اخد الجبنة اللي طلعت من الشرش وانزلها في الخلاط او الكبة ونزلي معاها الزيت والزبدة والجبنة وملح حسب تزوقك ومتكتريش لو مش حباه استغني عنة بس هو بيظبط الطعم .
4- اخطي كل المكونات مع بعض كويس ولو لقتيها لسه تقيلة نزللها لبن وحده وحده او شرش من اللي طلع وحده وحده مع الخفق لغاية متلاقي قوامها بقا كريمي خالص وناعمة .
5- نزليها في كوبيات الجبنة وغطيها واحفظيها فيها او في علبة مستطيلة نزلي فيها استريتش وادهنيها زيت ونزلي الخليط وغطيها بستريتش او استخدمي اكياس السندوتشات وغطيها ودخليها التلاجة ليلة كاملة وخرجيها قطعيها وكيسيها بالاستريتش فويل واستخدميها او اتركيها في العبلة زي مهيا حسب الرغبة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top