الفراخ الناجتس
كيلو اوراك فراخ مفرومة
1بطاطس مسلوقة ومهروسة مخلوطة بمعلقة صغيرة لبن
2ملعقة كبيرة بقسماط
ملعقة صغيرة ثوم بودر
ملعقة صغيرة بصل بودر
ملح
فلفل اسود
للتغطية :
كوب بقسماط
كوب دقيق
3بيضات
بصل بودر
ثوم بودر
ملح
فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل الناجتس بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في الكبة انزل الاوراك وتكون ناشفة خالص من المية والبطاطس والبقسماط والثوم والبصل وملح وفلفل اسود وافرم كل المكونات مع بعض .
2- اجيب الاشكال وابتدي اشكل عليها الناجتس او اعملها اشكال عادية مدورة او طويلة واخلطي الدقيق والبقسماط والثوم والبصل وعلي البيض ملح وفلفل واخفقهم .
3- انزل الناجتس في خلطة الدقيق والبقسماط وانزل البيض وانزلها تاني في خلطة البقسماط بس اغطي وبراحة عليها خالص عشان تحافظي علي الشكل وترصيهم في علبة بينهم طبقات من الاكياس وغطيهم ودخليهم التلاجة ليلة .
4- سخني الزيت كويس جدا ونزلي وخلي النار متوسطة لغاية ميتماسك وياخد اللون الدهبي والباقي ممكن تفرزية .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق