فراخ بالبصل المكرمل
المقادير :
فرخة مقطعة 8قطع
3بصل جوانح
2ملعقة كبيرة زيت
ملعقة كبيرة زبدة
ملعقة كبيرة سكر
كوب ماء مغلي
ورق لورا
رشة حبهان بودر
رشة سبع بهارات
رشة كاري
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- اتبل بالملح والفلفل الاسود واسبها تتبل نصف ساعة وفي صنية انزل زيت يسخن كويس انزل الزبدة وانزل الفراخ وارصها جمب بعضها اول متاخد لون حلو من تحت اقلبها عاوزاها تاخد لون حلو من كل النواحي تاخد لون الفراخ المتحمرة بالظبط .
2- اشيل الفراخ من الصنية علي طبق وانزل البصل مكانها والسكر معاها واقلبهم مع بعض هتلاقو البصل اتكرمل هنزل 3كوب من المية المغلية وانزل الفراخ اللي حمناها علي الصوص وانزلها ملح وفلفل وبهرات سبعة والحبهان والكاري واالورا .
3- احط مية تغطي الفراخ واغطيها واسبها تغلي واهدي النار خالص عشان تكمل سواها وبعد متستوي اقدمها مع الصوص بتاعها .
المقادير :
فرخة مقطعة 8قطع
3بصل جوانح
2ملعقة كبيرة زيت
ملعقة كبيرة زبدة
ملعقة كبيرة سكر
كوب ماء مغلي
ورق لورا
رشة حبهان بودر
رشة سبع بهارات
رشة كاري
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- اتبل بالملح والفلفل الاسود واسبها تتبل نصف ساعة وفي صنية انزل زيت يسخن كويس انزل الزبدة وانزل الفراخ وارصها جمب بعضها اول متاخد لون حلو من تحت اقلبها عاوزاها تاخد لون حلو من كل النواحي تاخد لون الفراخ المتحمرة بالظبط .
2- اشيل الفراخ من الصنية علي طبق وانزل البصل مكانها والسكر معاها واقلبهم مع بعض هتلاقو البصل اتكرمل هنزل 3كوب من المية المغلية وانزل الفراخ اللي حمناها علي الصوص وانزلها ملح وفلفل وبهرات سبعة والحبهان والكاري واالورا .
3- احط مية تغطي الفراخ واغطيها واسبها تغلي واهدي النار خالص عشان تكمل سواها وبعد متستوي اقدمها مع الصوص بتاعها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق