--> طريقة عمل كرات السينابون - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home السينابون / فاطمه ابو حاتي / كرات

طريقة عمل كرات السينابون

كرات سينابون

كرات السينابون فاطمه ابو حاتي

المقادير :
للعجينة :
2كوب ونصف دقيق
ملعقة كبيرة سكر
نصف ملعقة كبيرة خميرة
ربع كوب لبن بودر
ربع كوب زيت
رشة ملح
كوب ماء دافيء للعجن
للحشو :
جبنة كريمي مربعات
للوجة :
نصف كوب قرفة بودر
للتزيين :
حليب مكثف محلي 
صوص شيكولاتة 
صوص كراميل 
مكسرات 

شاهد ايضا : طريقة عمل السينابون بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتى

الطريقة :
1- في كوب ماء دافيء انزل السكر والخميرة واقلبها واسبها لغاية متعلا وتفور ولو انتي متاكدهه منها وضمنها ضفيها ع طول .
2- في العجان انزل الدقيق واللبن والملح واقلب المكونات الجافة وانزل الخميرة والزيت واقلب كل المكونات وابدء اعجن بالمية الباقية لغاية مالعجينة تتلم وافضل اعجن مده 10دقايق .
3- اغطي العجينة واسبها تختمر في مكان دافيء واخدها ارش دقيق ع الرخامة وافردها بسمك نصف سنتي واقطعها دواير بالقطاعة واشيل الزيادة والمة واسيبة يرتاح وافردة تاني بنفس الطريقة .
4- ابتدي احسي الدواير بقطعة من الجبنة الكريمى واقفلها واعملها كورة وكل واحده انزلها في القرفة وابدرها كويس بالقرفة واسبها في صنية خبز مدهونة زيت او عليها ورقة زبدة واسبهم يخمرو تاني .
5- ادخلهم علي فرن سخن علي 200ع الرف الوسطاني لغاية متستوي واطلعها اسقيها بالحليب المكثف وصوص شيكولاتة او صوص كراميل وارش مكسرات .

اقرأ أيضا:

هناك 4 تعليقات:

  1. تسلم ايدك ياحببتى
    كل وصفاتك تحفه

    ردحذف
    الردود
    1. تسلميلى ياحبيبتى نورتينى ونورتى فتكات

      حذف
  2. تسلم ايدك كل وصفاتك جميلة اوي

    ردحذف
    الردود
    1. حبيبتى ربنا يخليكى تسلمى لذوقك

      حذف

اللحوم

اللحوم
to Top