مضغوطه فراخ
المقادير :2كوب ارز بسمتي
فرخة مقطع 8قطع
بصلة مفرومة
2فص ثوم مفروم
4طماطم مقطعة
2جزر مبشور
2ملعقة كبيرة سمنة او زبدة
ملعقة كبيرة صلصة
مكعب مرق دجاج
نصف ملعقة صغيرة كركم
نصف ملعقة صغيرة حبهان بودر
نصف ملعقة صغيرة كاري
نصف ملعقة صغيرة كمون
لعقة صغيرة شطة مجروشة
2ورق لورا
3عود قرفة
ملح
ملعقة صغيرة فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل صنية البطاطس بالبشاميل
الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل زيت وزبدة واسخنهم كويس وانزل بالفراخ اشوحهم واعطيهم صدمة تقفل المسام بتاعتهم مش لازم تاخد لون وانزل عليها الملح والفلفل والكمون والكركم والكاري والحبهان والورا واعواد القرفة واقلب فيهم لغاية ميتحمصو مع الفراخ.
2- انزل الثوم واشوحة مع الفراخ ريحتة تطلع انزل البصل واشوحة معاهم انزل الجزر والطماطم واقلبهم كويس واغطي عليها واسبها لغاية متستوي وانزلها الصلصة واقلبها وانزل 4كوب ماء مغلي ومكعب مرق والرز واظبط الملح واغطي لغاية مالرز يتشرب واهدي النار واسيبة يكمل سواه والافضل الوصفة دي تكون في حلة ضغط.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق