--> طريقة عمل الكيكة القطنية - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home القطنية / الكيكة

طريقة عمل الكيكة القطنية

كيكه قطنيه بصوص كراميل

المقادير :
للكيكه:
2كوب دقيق منخول
5بيضات
ملعقة صغيرة فانيليا 
ملعقة كبيرة خل 
كوب سكر 
كوب لبن 
نصف كوب كريم شانتي خام
نصف كوب زيت 
نصف كوب نشا 
3ملعقة كبيرة قشطة 
4ملعقة كبيرة لبن بودرة 
2ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
رشة ملح
للكراميل :
نصف كوب سكر 
ربع كوب ماء 
كوب كريمة الطهي
ملعقة كبيرة زبدة 

الطريقة :
1- علي النار اضع السكر مع المية باستخدام طاسة او حلة الومنيوم لمعرفة اللون الحقيقي للكراميل ونحرك في الطاسة من الوقت للتاني لغاية ميلون وياخد لون اغمق من الدهبي درجة .

2- هشيلة من علي النار وانزل علية الكريمة واقلبة بسرعة وارجعة علي النار تاني وانزل الزبدة واقلب كويس جدا لغاية ماكل الخليط يمتزج.
3- لعمل الكيكة في البولة انزل البيض والفانيليا والخل واخفق لغاية مالخليط يعلي خالص ويبقا لونة ابيض ابدء مع الخفق انزل السكر تدريجيا بعد مخلص كمية السكر هتلاقي الخليط نزل وهبط انزل اللبن مع الخفق حتي يمتزج .
4- انزل القشطة واخفق والزيت مع الخفق وانزل اللبن البودر والنشا والكريم شانتي واخفق مده 5دقايق وابتدي انزل الدقيق المنخولاكتر من مرة علي مراحل مع الخفق وفي اخر كمية دقيق هتنزل احط البيكينج بودر والملح واخفقهم لغاية ميتكون عندي خليط.
5- في صنية مقاس 26انزل الخليط وادخلة فرن سخن علي 170درجة علي الرف الوسطاني مدة 15دقيقة واهديع160درجة واسبها من 20الي30دقيقة واطلعها اقدمها مع صوص الكراميل او سادة حسب الرغبة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top